Τετάρτη, 29 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με εκπροσώπους συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα

ΣΥΡΙΖΑ κοινωνικό μέρισμα

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, από όλη την Ελλάδα.

Mε εκπροσώπους Σωματείων συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων από όλη την Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της ΚΕ, Πάνο Σκουρλέτη, τον συντονιστή του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, Γιάννη Τοπαλιάν, το μέλος της Γραμματείας Συνδικαλιστικού, Χρήστο Γιαμπουράνη και το μέλος του Τμήματος και πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εργαζόμενες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν επίσης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλησε να τις δει όταν ενημερώθηκε για την παρουσία τους, αλλά και με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και πρώην υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η… ατζέντα

Βασικό ζήτημα που τέθηκε στη συνάντηση, ήταν ότι οι περίπου 9.000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Κι αυτό, παρόλο που για την υφιστάμενη, διετούς διάρκειας, σύμβαση εργασίας που είχε συναφθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχαν προβλεφθεί οι ανάλογοι πόροι. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για το αν και με ποιούς όρους θα έχουν εργασία την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς η σύμβαση λήγει και δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι προθέσεις της κυβέρνησης, ενώ κάποιοι δήμαρχοι τάσσονται υπέρ της χρησιμοποίησης ιδιωτικών συνεργείων, κάτι, ωστόσο, που δεν επιτρέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη συνάντηση, η ανησυχία τους εντείνεται καθώς και για τα δύο θέματα κανένα από τα εμπλεκόμενα υπουργεία δεν έχει δεχτεί τους εκπροσώπους τους, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά τους. Γι’ αυτό το λόγο έχουν ήδη αποφασίσει κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Click4more: ΣΥΡIΖΑ: Ικανοποίηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κλίμα

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε η διαβεβαίωση στήριξης του αγώνα τους και επισημάνθηκε ότι θα αναληφθεί πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να αποσαφηνιστούν οι κυβερνητικές προθέσεις, με έμφαση στην ανάγκη να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας τους, αλλά και να επιλυθεί το πρόβλημα της σχέσης εργασίας τους. ‘Αμεσης προτεραιότητας είναι, βεβαίως, και το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ληφθεί μια σειρά από μέτρα στήριξης της εργασίας των συμβασιούχων έργου στην καθαριότητα των σχολείων. Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι εκτός από την σύναψη σύμβασης εργασίας διετούς διάρκειας, θεσπίστηκε δύο φορές η αύξηση των αποδοχών τους, προβλέφθηκε αμοιβή και για τους κοινόχρηστους χώρους, εντάχθηκαν στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων, έγιναν δικαιούχοι Μέσων Ατομικής Προστασίας και ομαλοποιήθηκε το σύστημα της πληρωμής τους, ώστε να καταβάλλονται οι αποδοχές σε μηνιαία βάση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις