Τετάρτη, 28 Φεβ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίασε η Ομπρέλα και αποφάσισε άνοιγμα στην Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίασε η Ομπρέλα και αποφάσισε άνοιγμα στην Αχτσιόγλου

Στη  σκιά της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη  για την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη μελών και στελεχών της Ομπρέλας όπου μεταξύ άλλων  συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί επικοινωνία ή συνεννόηση με την Έφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που συντάσσονται μαζί της.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στο να πέσει άμεσα το βάρος στα βήματα που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα και δεν είναι άλλα από την συνεδρίαση της ΚΟ, της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής. Παράλληλα  συζητήθηκε το θέμα  των αυτοδιοικητικών εκλογών και εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ό,τι καλύτερο για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στον αυτοδιοικητικό χάρτη. 

Τα στελέχη της Ομπρέλας επιθυμούν μέσα στα όργανα (Πολιτική Γραμματεία, ΚΕ) να καταγράψουν τις διαφωνίες τους για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκώντας ότι εκεί θα ανοίξει τα χαρτιά τους και ο νέος πρόεδρος.

Στην συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν πάνω από 1.000 – 1.300 άτομα,  ενώ  μίλησαν 150 άτομα. Από αυτούς αρκετοί έθεταν θέμα άμεσης συντεταγμένης αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Την εισήγηση έκανε ο Πάνος Λάμπρου, και με όσα είπε εξέφρασε όλα τα στελέχη που βρίσκονται κάτω από την Ομπρέλα. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του και προχώρησε σε μια καταγραφή των ζητημάτων που τίθενται.

Σε ότι αφορά την απόφαση κάποιων να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκε η άποψη ότι δεν θα πρέπει να ενισχυθεί αυτή η άποψη καθώς υπάρχουν μπροστά οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις