Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Το «παζλ» μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Το «παζλ» μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου

Προκειμένου να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και τις αποχωρήσεις στελεχών, καθώς και τις λεπτομέρειες για την διεξαγωγή της ΚΕ που θα βάλει το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζει σήμερα (29.11.2023) το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, στην Πολιτική Γραμματεία θα ανακοινωθούν οι νέοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση των στελεχών, που μετέχουν στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου.

Όπως είναι γνωστό, ο Στέφανος Κασσελάκης στην προηγούμενη συνεδρίαση έδωσε στην Πολιτική Γραμματεία την μορφή του Πολιτικού κέντρου θέλοντας έτσι να στείλει μήνυμα ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει όλα τα στελέχη του κόμματος του, ακόμα και αυτά που του ασκούνε κριτική όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Με την κίνηση αυτή στέλνει μήνυμα προς την πλευρά των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όχι μόνο σέβεται τα όργανα, αλλά τα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο.

Σήμερα, αναμένεται να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο, αρχής γενομένης από την 10η Δεκεμβρίου που θα συγκληθεί η ΚΕ για το θέμα, αλλά και το πώς θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επανακάμψει πολιτικά και οργανωτικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, εν τω μεταξύ, εμφανίζεται να θέλει να αφήσει πίσω του το κλίμα της εσωστρέφειας που κυριαρχούσε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, στην ομιλία στο Επιχειρηματικό Συνέδριο, που διοργάνωσε η Ναυτεμπορική, δεν αναφέρθηκε καθόλου στα εσωκομματικά στελέχη που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε άφησε καμία αιχμή εναντίον τους.

Επικεντρώθηκε στον προϋπολογισμό και μίλησε περισσότερο για την οικονομία και τις αλλαγές που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Μία μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση θα μπορέσει να πατάξει την τεράστια διαπλοκή και τη σπατάλη. Η χώρα χρειάζεται κοινωνικό και πλήρως αποδοτικό κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα αναφέρθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο και στους ελεύθερους επαγγελματίες χαρακτηρίζοντας «ανήκουστο οριζόντιο μέτρο, χωρίς κριτήρια και άδικο».

Ο αναπληρωτής Γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφερόμενος στις εξελίξεις και στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές τόνισε ότι «περιμένουμε να δούμε τις ευρωεκλογές και από κει και μετά θα κριθούν όλοι και θα πάρουμε και εμείς τις πολιτικές μας αποφάσεις, αλλά νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό αυτό που έθεσε ο πρόεδρος ότι βασικός στόχος είναι προφανώς το ποσοστό των εθνικών εκλογών».

Εν τω μεταξύ, χθες, μετά από συνεδρίαση των 11 βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία μετέχουν οι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας στο οποίο πρόεδρος της ΚΟ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος και Γραμματέας ΚΟ, Πέτη Πέρκα.

Το όνομα του νέου κόμματος αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες τα στελέχη αυτά αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων, που στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις