Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σύνθημα αντεπίθεσης θα στείλει ο Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Το τρίπτυχο «ενότητα – πρόταση – δράση» για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επαναλάβει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, με τηλεπαρέμβασή του από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, αναμένεται να κάνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Κασσελάκης θα επαναλάβει ότι απέδωσε η ξεκάθαρη στήριξη του κόμματος στα προοδευτικά σχήματα στο δεύτερο γύρο, επιφέροντας το πρώτο ισχυρό ρήγμα στο σύστημα Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα θα αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη μέχρι το συνέδριο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ανανέωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος. Η προσπάθεια θα είναι πολύπλευρη:

Διαρκής αποδόμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων αλλά και θετικές προοδευτικές προτάσεις σε κάθε τομέα πολιτικής, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Ταμείο Ανάκαμψης

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εγκαλούν την κυβέρνηση για σιγή ιχθύος μπροστά στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Λιμνάζοντες πόρους ύψους 4,5 δις ευρώ, και προκλητική εύνοια ελάχιστων μεγάλων επιχειρήσεων με εξοβελισμό των μικρομεσαίων, λένε ότι αποδεικνύουν τα στοιχεία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργούν οι απεντάξεις αντιπλημμυρικών έργων τη στιγμή που ο αρμόδιος (;;;) υπουργός Βασίλης Κικίλιας προβαίνει σε προληπτική και πρωτοφανή αποποίηση ευθυνών. Ως πότε θα κρύβεται η κυβέρνηση;».

ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Για τα δημοσιεύματα περί έντασης μεταξύ Πολάκη – Χαρίτση στη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ του κόμματος, στην Κουμουνδούρου λένε πως αποτελούν προϊόντα επιστημονικής φαντασίας. «Όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, αλλά όλοι όσοι ήταν πραγματικά παρόντες, μιλούν για τον άψογο συντονισμό του Παύλου Πολάκη και την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των συμμετεχόντων και βεβαίως του Αλέξη Χαρίτση», σημειώνουν.

Άρση ασυλίας Πολάκη

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρίσκει βηματισμό και τα στελέχη του ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στα καθήκοντά τους δεν αρέσει σε κάποιους.

Σε αυτό το πλαίσιο – υποστηρίζεται από το κόμμα – πυκνώνουν οι επιθέσεις και η προσπάθεια αποδόμησης των στελεχών του. «Χαρακτηριστική περίπτωση – επισημαίνεται ότι είναι – η είδηση περί μιας ακόμη άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Καθόλου περίεργο αφού ως γνωστόν ο Παύλος Πολάκης μέσω του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. έχει αποκαλύψει πληθώρα γαλάζιων σκανδάλων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Παπανδρέου: «Η χώρα έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τα fake news, τέλος η λάσπη»
«Όταν δεν μπορούν να αντικρούσουν επιλογές που δικαιώθηκαν ιστορικά - όπως ο αγώνας για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την αποτροπή του Grexit - επιλέγουν τη σπίλωση και τη συκοφαντία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός
Γιώργος Παπανδρέου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα στον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Μηδενική ανοχή στα κυκλώματα των διακινητών
Στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στην τραγωδία στη Χίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη...
Κυριάκος Μητσοτάκης 73
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
29
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης