Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σύνθημα αντεπίθεσης θα στείλει ο Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το τρίπτυχο «ενότητα – πρόταση – δράση» για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επαναλάβει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, με τηλεπαρέμβασή του από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, αναμένεται να κάνει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Κασσελάκης θα επαναλάβει ότι απέδωσε η ξεκάθαρη στήριξη του κόμματος στα προοδευτικά σχήματα στο δεύτερο γύρο, επιφέροντας το πρώτο ισχυρό ρήγμα στο σύστημα Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα θα αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη μέχρι το συνέδριο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ανανέωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος. Η προσπάθεια θα είναι πολύπλευρη:

Διαρκής αποδόμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων αλλά και θετικές προοδευτικές προτάσεις σε κάθε τομέα πολιτικής, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Ταμείο Ανάκαμψης

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εγκαλούν την κυβέρνηση για σιγή ιχθύος μπροστά στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Λιμνάζοντες πόρους ύψους 4,5 δις ευρώ, και προκλητική εύνοια ελάχιστων μεγάλων επιχειρήσεων με εξοβελισμό των μικρομεσαίων, λένε ότι αποδεικνύουν τα στοιχεία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργούν οι απεντάξεις αντιπλημμυρικών έργων τη στιγμή που ο αρμόδιος (;;;) υπουργός Βασίλης Κικίλιας προβαίνει σε προληπτική και πρωτοφανή αποποίηση ευθυνών. Ως πότε θα κρύβεται η κυβέρνηση;».

ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Για τα δημοσιεύματα περί έντασης μεταξύ Πολάκη – Χαρίτση στη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ του κόμματος, στην Κουμουνδούρου λένε πως αποτελούν προϊόντα επιστημονικής φαντασίας. «Όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, αλλά όλοι όσοι ήταν πραγματικά παρόντες, μιλούν για τον άψογο συντονισμό του Παύλου Πολάκη και την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των συμμετεχόντων και βεβαίως του Αλέξη Χαρίτση», σημειώνουν.

Άρση ασυλίας Πολάκη

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρίσκει βηματισμό και τα στελέχη του ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στα καθήκοντά τους δεν αρέσει σε κάποιους.

Σε αυτό το πλαίσιο – υποστηρίζεται από το κόμμα – πυκνώνουν οι επιθέσεις και η προσπάθεια αποδόμησης των στελεχών του. «Χαρακτηριστική περίπτωση – επισημαίνεται ότι είναι – η είδηση περί μιας ακόμη άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Καθόλου περίεργο αφού ως γνωστόν ο Παύλος Πολάκης μέσω του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. έχει αποκαλύψει πληθώρα γαλάζιων σκανδάλων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
25
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6