Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπονέρας και Σπίρτζης «ανάβουν φωτιές» – Νέες αιχμές κατά Κασσελάκη

Παρά την κριτική που έχει δεχθεί ο Διονύσης Τεμπονέρας από τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο (13.2.2024) και στην οποία συμμετέχουν η Έφη Αχτσιόγλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο γνωστός εργατολόγος επανέρχεται και μέσα από συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» δηλώνει παρών για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγει μεν να προσδιορίσει ένα ποσοστό που πρέπει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι το κόμμα πρέπει να είναι «τουλάχιστον δεύτερο, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει με καλύτερους όρους την επάνοδο στη διακυβέρνηση του τόπου».

Όλα αυτά, δέκα μόλις μέρες πριν από το συνέδριο του κόμματος, όπου εκεί θα δοθεί η τελική μάχη για τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος και την ηγεμονία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας απέρριψε κάθε ένσταση που υπάρχει σχετικά με την αυριανή εκδήλωση και αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος ανέφερε: «Χρειαζόμαστε τεκμηριωμένο, κατανοητό λόγο, αξιοπιστία και σαφείς θέσεις απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού λαού» αναφέρει, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σωστή αντιπολιτευτική τακτική.

Εν τω μεταξύ και ο Χρήστος Σπίρτζης εμφανίζεται να επιμένει στην προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι εάν την επομένη των ευρωεκλογών τα αποτελέσματα δεν δημιουργήσουν μία δυναμική απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε θα μπει θέμα ηγεσίας και για τον Στέφανο Κασσελάκη και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι απόψεις αυτών των δύο στελεχών δεν δείχνουν παρά τον «κιμά» που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Θεσσαλία για το Αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στην περιοχή, ενώ επισκέφθηκε τα μπλόκα της περιοχής.

Στην ομιλία στην Λάρισα – κατά την διάρκεια του Αναπτυξιακού συνεδρίου – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μεγάλες τομές για τους αγρότες, ενώ παρουσιάστηκε σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει. «Για αυτό θέλουμε μαζί σας να διαμορφώσουμε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι δυστυχία και για τη Θεσσαλία που κυβερνά τη χώρα μας η ΝΔ και που διοικούσε μέχρι πρόσφατα ο εκλεκτός της περιφερειάρχης».

Αναφερόμενος στις δύο τομές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τους αγρότες, πρότεινε τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης και την ίδρυση ελληνικής τράπεζας αγροτικών πιστώσεων.

«Οι αγρότες προσπαθούν να επιβιώσουν, οι καταναλωτές προσπαθούν να επιβιώσουν από την ακρίβεια. Τα ολιγοπώλια κερδίζουν. Είναι μερικούς μήνες μακριά από το να χάσουν όλο το βιός τους, τη γη που έχουν. Δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα καινούργια εφόδια που χρειάζονται. Πρέπει να υπάρξει μία ρύθμιση για τις οφειλές τους. Πρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και τα Τέμπη, στο σημείο που πριν από περίπου ένα χρόνο είχε γίνει το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σε ανάρτηση του ανέφερε «Τέμπη. Εδώ που πάγωσε ο χρόνος. Εδώ που κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι 57 συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στον θάνατο λόγω της κακιάς της ώρας και όχι της κακιάς της χώρας. Άφησα ένα λουλούδι και μια υπόσχεση προς τα θύματα και τους συγγενείς και τους φίλους τους, πως δε θα ξεχαστούν. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. Δύσκολος αγώνας απέναντι σε ένα καθεστώς που ρίχνει τσιμέντο στην πληγή. Η υπόσχεση ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ αποτυπώνεται στο έργο του Γιώργου Κόφτη, που βρίσκεται δίπλα από το σημείο του εγκλήματος των Τεμπών. Τα καρφιά αυτά είναι καρφωμένα στην καρδιά της πατρίδας μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στο μουσείο της Ακρόπολης» – «Είναι σαν να κόβεις στη μέση τη Μόνα Λίζα» 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη φιλοδοξία του να καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο ποιοτικό τουριστικό προορισμό παγκοσμίως
Συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Victoria Hislop στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reimagine Tourism 2025» που διοργάνωσε η «Καθημερινή» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο «δεύτερος πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα και ο αγαπητός «παππούς του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο «Νέστορας» της Αριστεράς και «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε κομβικό ρόλο ιδιαιτέρως κατά το «καυτό» διάστημα του 2015, τη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και τελικά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 11
Μητσοτάκης: 2 δισ. € τους επόμενους μήνες για στήριξη εισοδήματος - Έκτακτη ενίσχυση για κτηνοτρόφους που έχασαν ζώα από ευλογιά, νέα μέτρα για το στεγαστικό
«Επιλέγω συνειδητά να μη σχολιάσω τίποτα δημόσια απ'όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς» - «Εγώ δεν θα έμπαινα σε πλοίο με καπετάνιο που το έριξε στα βράχια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
240
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9