Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Τι απάντησε ο Τσίπρας σε Βούτση και κορυφαία στελέχη για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι απάντησε ο Τσίπρας σε Βούτση και κορυφαία στελέχη για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην δημόσια αυτοκριτική που κάνουν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενα στην εκλογική ήττα, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Αχαΐα.

«Βρεθήκαμε με την απειρία μας, την πίστη μας όμως στις δυνάμεις μας και την εντιμότητά μας, να διαχειριστούμε την πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Κάναμε και λάθη, είχαμε και παραλήψεις. Όμως, στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι σταθήκαμε με εντιμότητα απέναντι σε αυτή την ευθύνη»

Τα όσα είπε το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015» πυροδότησαν την συζήτηση για τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο ο Νίκος Βούτσης έβαλε από την πίσω πόρτα την συζήτηση για τα αίτια της ήττας στην στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αρνητικός στο να μπεί το κόμμα σε μία φάση εσωστρέφειας . Δεν είναι τυχαίο ότι ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου κινήθηκε στην ίδια γραμμή επισημαίνοντας μάλιστα ότι «το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων και προεδρικές εκλογές» ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προτίμησε να κινηθεί πιο διπλωματικά λέγοντας ότι «η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Ήμασταν άπειροι».

Το γεγονός πάντως ότι η συζήτηση αυτή άρχισε την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενοχλήσει αρκετά στελέχη του κόμματος τα οποία λένε ότι κάποιοι επιχειρούν με αυτόν τρόπο να ακυρώσουν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Κίνηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία τριών υπουργών μία νέα κίνηση που στόχο έχει την προώθηση του στόχου της διεύρυνσης μέχρι την …δεξιά.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για 20-25 βουλευτές οι οποίοι έχουν συναντηθεί περισσότερες από τρείς φορές στο γραφείο μέλους της ΚΟ προκειμένου να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους ενώ στο όλο εγχείρημα αναμένεται να ενταχθούν τουλάχιστον άλλοι 15 βουλευτές αλλά και στελέχη της προοδευτικής συμμαχίας.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει τους πολίτες που κινούνται στην ευρύτερη αριστερά, στο κέντρο ακομα και στις παρυφες της κεντροδεξιάς .

Τι επιδιώκεται από τον νέο κομματικό φορέα

Παράλληλα επιθυμία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειναι μεσα απο τον νεο κομματικο φορέα να εκφραστεί το ποσοστό των ανθρώπων που στις εκλογες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ . Το νεο κόμμα θα πρέπει να δίνει στους πολιτες και την προοπτική της κυβερνησιμοτητας .

Το θέμα της επανεκλογής του προέδρου από την βάση και όχι από το Συνέδριο, -που προϋποθέτει την αλλαγή του καταστατικού,- φαίνεται να μην έχει κλείσει για τους προεδρικούς αλλά και για τα στελέχη που μετέχουν στην ίδια κίνηση.

Η εσωκομματική μάχη για τον έλεγχο του συνεδρίου φαίνεται ότι μόλις τώρα αρχίζει αν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις