Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Τη Ράνια Σβίγκου προτείνει για γραμματέα ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Τη Ράνια Σβίγκου προτείνει για γραμματέα ο Αλέξης Τσίπρας

Την Ράνια Σβίγκου, πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει για Γραμματέα του κόμματος στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του κόμματος πρότεινε στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Εξηγώντας τις προϋποθέσεις της επιλογής του ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο γραμματέας και ο αναπληρωτής να μην είναι βουλευτές. Να δεσμευτούν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας το σταυρό. Να μείνουν στο κόμμα για να δουλέψουν αποκλειστικά για αυτό μέχρι τη λήξη της θητείας τους στο επόμενο συνέδριο, δηλαδή να μη συμμετέχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα μετά τη νίκη μας στις επόμενες εκλογές».

Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα είπε ότι «πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα δοκιμασμένους και μπαρουτοκαπνισμένους. Δυο ανθρώπους που γνωρίζω από παιδιά και μπορώ να εγγυηθώ προσωπικά για το ήθος τους, την εντιμότητά τους, την ανιδιοτέλεια και την προσήλωσή τους στη συλλογική μας προσπάθεια. Δυο συντρόφους που μπορούν να συμβολίσουν ως δίδυμο την ανανέωση, την ενότητα, την προοπτική για το κόμμα μας».

Πάντως ενστάσεις για την επιλογή Σβίγκου διατύπωσε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή υπενθύμισε πως η προτεινόμενη γραμματέας είχε αντιταχθεί στην διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις