Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος κατέθεσε ο Νικόλας Φαραντούρης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με 34 υπογραφές μελών του Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και με το πόθεν έσχες του κατέθεσε σήμερα, Σάββατο (05.10.24) την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος ο Νικόλας Καφαντούρης.

Ο κ. Φαραντούρης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε σε αδρές γραμμές ένα πρόγραμμα 10 σημείων που αποτελεί και την πολιτική πρόταση του, από το δημογραφικό μέχρι την λειτουργία της αγοράς και από τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας μέχρι τις σύγχρονες προκλήσεις στο διεθνές και ευρωπαϊκό στερέωμα.

«Πρέπει να επικρατήσει η ενότητα, η συγκράτηση και κυρίως η αίσθηση ευθύνης απέναντι σε μία ιστορική παράταξη της θυσίας και της προσφοράς». «Δεν περισσεύει κανείς, τα φαινόμενα διχασμού αλλά και ένα υπέρμετρο εγώ που πρυτάνευσε το προηγούμενο διάστημα δεν χαρακτηρίζει την παράταξη μας και ο δικός μου λόγος και η δική μου παρουσία ήρθε για να ενώσει και όχι για να διχάσει, να συσπειρώσει και όχι να διαιρέσει».

Ερωτηθείς αν η αποδοχή της απόφασης για μομφή είναι προϋπόθεση για κάθε υποψηφιότητα, είπε ότι κατέθεσα την υποψηφιότητά του «με αίσθημα ευθύνης, σύμφωνα με τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων». Πρόσθεσε ότι «ένα συγκροτημένο κόμμα και μάλιστα ένα κόμμα της αριστεράς, έχει ένα τρίπτυχο μελών, οργάνων, ηγεσίας» και πως «και τα τρία πρέπει να συναρμόζουν και να συνεργάζονται». «Τα κόμματα έχουν όργανα, αποφασίζουν συλλογικά, έχουν και μέλη που συμμετέχουν, έχουν και ηγεσίες που αποφασίζουν και βάζουν το στίγμα τους. Τα κόμματα δεν είναι υπηρέτες των προέδρων τους, τα κόμματα πρέπει στο τρίπτυχο αυτό αρμονικά και με διάθεση συντροφική -πολλώ δε μάλλον σε ένα κόμμα της αριστεράς- να προχωρούν μπροστά. Αυτό είναι και το δικό μου όραμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας από την περιφερειακή ανασυγκρότηση του κόμματος μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι «αν πρυτανεύσει η ενότητα και η συσπείρωση και υποχωρήσει λιγάκι το εγώ έναντι του εμείς και αντιληφθούμε ότι έχουμε μια ιστορική υποχρέωση έναντι της κοινωνίας να βγούμε μπροστά και να ηγηθούμε των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου -γιατί αυτό ζητά ο λαός- και να αποτελέσουμε τον έτερο κυβερνητικό πόλο, την εναλλακτική για μία διακυβέρνηση του τόπου, μπορούμε να το πετύχουμε». «Διαφορετικά», σημείωσε, «θα συρικνωθούμε και θα εξαφανιστούμε».

«Όμως εγώ είμαι εδώ, όπως και οι άλλοι συνυποψήφιοι μου, για να υπηρετήσουμε αυτό το όραμα, της διακυβέρνησης, της συσπείρωσης και όχι του διχασμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, να ηγηθεί των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Αυτή νομοτελειακά πρέπει να είναι η αποστολή του», είπε καταληκτικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα χρειάζεται πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική – Αιχμές για δύο μέτρα και δυο σταθμά της Δύσης για Τουρκία και Κύπρο
Τόνισε ότι το νέο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση στις διεθνείς σχέσεις, «απαλλαγμένη από τις άκαμπτες διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος»
Κώστας Καραμανλής
Ο Μάρκο Ρούμπιο στο υπουργείο Εξωτερικών - Γεραπετρίτης: Η συνεργασία με τις ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρή
Η επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκονται στο επίκεντρο τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο
Στιγμιότυπο από υη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ομόλογο του των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο (Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
22
ΥΠΕΞ για 7η Οκτωβρίου: Μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα και λύση δύο κρατών, ο δρόμος για διαρκή ειρήνη
Η Αθήνα επαναλαμβάνει τη στήριξή της σε όλες τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, καθώς και στην επανεκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας, με στόχο τη λύση των δύο κρατών και τη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ
ΥΠΕΞ
Η επίσκεψη του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα: «Κλειδώνουν» F-35 και νέες συμφωνίες για όπλα
Ο Μάρκο Ρούμπιο στις 9 σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο 6ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ
O Μαρκο Ρούμπιο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 7