Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος κατέθεσε ο Νικόλας Φαραντούρης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με 34 υπογραφές μελών του Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και με το πόθεν έσχες του κατέθεσε σήμερα, Σάββατο (05.10.24) την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος ο Νικόλας Καφαντούρης.

Ο κ. Φαραντούρης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε σε αδρές γραμμές ένα πρόγραμμα 10 σημείων που αποτελεί και την πολιτική πρόταση του, από το δημογραφικό μέχρι την λειτουργία της αγοράς και από τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας μέχρι τις σύγχρονες προκλήσεις στο διεθνές και ευρωπαϊκό στερέωμα.

«Πρέπει να επικρατήσει η ενότητα, η συγκράτηση και κυρίως η αίσθηση ευθύνης απέναντι σε μία ιστορική παράταξη της θυσίας και της προσφοράς». «Δεν περισσεύει κανείς, τα φαινόμενα διχασμού αλλά και ένα υπέρμετρο εγώ που πρυτάνευσε το προηγούμενο διάστημα δεν χαρακτηρίζει την παράταξη μας και ο δικός μου λόγος και η δική μου παρουσία ήρθε για να ενώσει και όχι για να διχάσει, να συσπειρώσει και όχι να διαιρέσει».

Ερωτηθείς αν η αποδοχή της απόφασης για μομφή είναι προϋπόθεση για κάθε υποψηφιότητα, είπε ότι κατέθεσα την υποψηφιότητά του «με αίσθημα ευθύνης, σύμφωνα με τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων». Πρόσθεσε ότι «ένα συγκροτημένο κόμμα και μάλιστα ένα κόμμα της αριστεράς, έχει ένα τρίπτυχο μελών, οργάνων, ηγεσίας» και πως «και τα τρία πρέπει να συναρμόζουν και να συνεργάζονται». «Τα κόμματα έχουν όργανα, αποφασίζουν συλλογικά, έχουν και μέλη που συμμετέχουν, έχουν και ηγεσίες που αποφασίζουν και βάζουν το στίγμα τους. Τα κόμματα δεν είναι υπηρέτες των προέδρων τους, τα κόμματα πρέπει στο τρίπτυχο αυτό αρμονικά και με διάθεση συντροφική -πολλώ δε μάλλον σε ένα κόμμα της αριστεράς- να προχωρούν μπροστά. Αυτό είναι και το δικό μου όραμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας από την περιφερειακή ανασυγκρότηση του κόμματος μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι «αν πρυτανεύσει η ενότητα και η συσπείρωση και υποχωρήσει λιγάκι το εγώ έναντι του εμείς και αντιληφθούμε ότι έχουμε μια ιστορική υποχρέωση έναντι της κοινωνίας να βγούμε μπροστά και να ηγηθούμε των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου -γιατί αυτό ζητά ο λαός- και να αποτελέσουμε τον έτερο κυβερνητικό πόλο, την εναλλακτική για μία διακυβέρνηση του τόπου, μπορούμε να το πετύχουμε». «Διαφορετικά», σημείωσε, «θα συρικνωθούμε και θα εξαφανιστούμε».

«Όμως εγώ είμαι εδώ, όπως και οι άλλοι συνυποψήφιοι μου, για να υπηρετήσουμε αυτό το όραμα, της διακυβέρνησης, της συσπείρωσης και όχι του διχασμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, να ηγηθεί των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Αυτή νομοτελειακά πρέπει να είναι η αποστολή του», είπε καταληκτικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
52
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
5
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11