Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος κατέθεσε ο Νικόλας Φαραντούρης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με 34 υπογραφές μελών του Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και με το πόθεν έσχες του κατέθεσε σήμερα, Σάββατο (05.10.24) την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος ο Νικόλας Καφαντούρης.

Ο κ. Φαραντούρης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε σε αδρές γραμμές ένα πρόγραμμα 10 σημείων που αποτελεί και την πολιτική πρόταση του, από το δημογραφικό μέχρι την λειτουργία της αγοράς και από τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας μέχρι τις σύγχρονες προκλήσεις στο διεθνές και ευρωπαϊκό στερέωμα.

«Πρέπει να επικρατήσει η ενότητα, η συγκράτηση και κυρίως η αίσθηση ευθύνης απέναντι σε μία ιστορική παράταξη της θυσίας και της προσφοράς». «Δεν περισσεύει κανείς, τα φαινόμενα διχασμού αλλά και ένα υπέρμετρο εγώ που πρυτάνευσε το προηγούμενο διάστημα δεν χαρακτηρίζει την παράταξη μας και ο δικός μου λόγος και η δική μου παρουσία ήρθε για να ενώσει και όχι για να διχάσει, να συσπειρώσει και όχι να διαιρέσει».

Ερωτηθείς αν η αποδοχή της απόφασης για μομφή είναι προϋπόθεση για κάθε υποψηφιότητα, είπε ότι κατέθεσα την υποψηφιότητά του «με αίσθημα ευθύνης, σύμφωνα με τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων». Πρόσθεσε ότι «ένα συγκροτημένο κόμμα και μάλιστα ένα κόμμα της αριστεράς, έχει ένα τρίπτυχο μελών, οργάνων, ηγεσίας» και πως «και τα τρία πρέπει να συναρμόζουν και να συνεργάζονται». «Τα κόμματα έχουν όργανα, αποφασίζουν συλλογικά, έχουν και μέλη που συμμετέχουν, έχουν και ηγεσίες που αποφασίζουν και βάζουν το στίγμα τους. Τα κόμματα δεν είναι υπηρέτες των προέδρων τους, τα κόμματα πρέπει στο τρίπτυχο αυτό αρμονικά και με διάθεση συντροφική -πολλώ δε μάλλον σε ένα κόμμα της αριστεράς- να προχωρούν μπροστά. Αυτό είναι και το δικό μου όραμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας από την περιφερειακή ανασυγκρότηση του κόμματος μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι «αν πρυτανεύσει η ενότητα και η συσπείρωση και υποχωρήσει λιγάκι το εγώ έναντι του εμείς και αντιληφθούμε ότι έχουμε μια ιστορική υποχρέωση έναντι της κοινωνίας να βγούμε μπροστά και να ηγηθούμε των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου -γιατί αυτό ζητά ο λαός- και να αποτελέσουμε τον έτερο κυβερνητικό πόλο, την εναλλακτική για μία διακυβέρνηση του τόπου, μπορούμε να το πετύχουμε». «Διαφορετικά», σημείωσε, «θα συρικνωθούμε και θα εξαφανιστούμε».

«Όμως εγώ είμαι εδώ, όπως και οι άλλοι συνυποψήφιοι μου, για να υπηρετήσουμε αυτό το όραμα, της διακυβέρνησης, της συσπείρωσης και όχι του διχασμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, να ηγηθεί των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Αυτή νομοτελειακά πρέπει να είναι η αποστολή του», είπε καταληκτικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 158
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης