Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος «σαράβαλο» και ο Χρυσοχοΐδης σε πανικό

ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος «σαράβαλο» και ο Χρυσοχοΐδης σε πανικό

«Σαράβαλο» χαρακτήρισε το επιτελικό κράτος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες (17.02.2021) στη Βουλή, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν εξαιτίας της κακοκαιρίας καθώς εκατοντάδες πολίτες έμειναν για δυο εικοσιτετράωρα δίχως ηλεκτρικό και νερό και φυσικά χωρίς θέρμανση.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, ενώ γνώριζαν εδώ και μια εβδομάδα ότι θα ερχόταν κακοκαιρία.

Επεσήμανε ακόμα ότι κατόπιν εορτής ο ένας προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλο λέγοντας: «Ενάμισι χρόνο κυβερνάτε το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία. Το λεγόμενο επιτελικό κράτος είναι ένα σαράβαλο που το διοικούν golden boys χρυσοπληρωμένα αλλά από κάτω είναι διαλυμένο» είπε σε έντονο τόνο.

Click4more Χρυσοχοϊδης: “Αυτοί έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι, εμείς βάζουμε πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη ζωή”

Μιλώντας για τον ΔΕΔΔΗΕ είπε πως «συνεργεία δεν πήρατε, τεχνικούς δεν προσλάβατε αλλά φέρατε golden boys για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Και πρόσθεσε: «Το ίδιο που κάνατε στο ΔΕΔΔΗΕ κάνετε και στην ΕΡΤ. Υπερδιπλασιάζετε τις αμοιβές διοίκησης και όσων έχουν θέσεις ευθύνης. Και μάλιστα τις αποφάσεις θα τις παίρνει το Δ.Σ. δηλαδή αυτοί θα αποφασίζουν να αυξάνουν τις αμοιβές στον εαυτό τους».

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της εθνικής οδού ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Όταν έκλεινε 15 λεπτά η Εθνικής Οδός, έλεγαν πως δεν υπάρχει κράτος. Και τώρα που κλείνει για πάνω από 24 ώρες λένε ότι ήταν ευφυής κίνηση. Κάθε χρόνο που είχαμε χιονιά όλες οι κυβερνήσεις είχαν έγνοια να μην κλείσουν δρόμοι, να μην μείνουν άνθρωποι αβοήθητοι και να μην κλείσει η ΕΟ Αθηνών Λαμίας για να μην κοπεί η χώρα στα δύο. Εσείς την κλείσατε μόνοι σας την ΕΟ με απόφαση Χρυσοχοΐδη. Τι ευφυής σύλληψη!» είπε σε ειρωνικό τόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν και την δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος ερωτηθείς στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την κριτική που του κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι: «Αυτοί που το ρωτούν αυτό το πράγμα ας αναρωτηθούν τι έκαναν στο Μάτι που έκαψαν 100 ανθρώπους. Εμείς βάζουμε μπροστά την ανθρώπινη ζωή».

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., αλλά η πρωτόγνωρη ανικανότητα του ιδίου και της κυβέρνησης, που οδήγησε 250.000 οικογένειες να μείνουν δίχως ρεύμα, που χώρισε για δυο ημέρες την Ελλάδα στα δυο, αφού έκλεισε την Εθνική Οδό, που άφησε χιλιάδες εργαζόμενους να περιμένουν μάταια το τρένο για τη δουλειά τους, αφού έκλεισε τον ΗΣΑΠ.

Αφού λοιπόν δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγνώμη για όλα αυτά, επιλέγει το δρόμο της χυδαιότητας.

Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι ο Γενικός του Γραμματέας σήμερα, ο κος Τσουβάλας, ήταν επικεφαλής της αστυνομίας στο Μάτι.

Αυτός δηλαδή που είχε την επιτελική ευθύνη για την απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας στη κεντρική αρτηρία και την παράκαμψη σε στενούς αδιέξοδους δρόμους που οδήγησε σε τραγωδία.

Και για αυτό ακριβώς αποπέμφθηκε τις επόμενες μέρες από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αναβαθμίστηκε ένα χρόνο αργότερα από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αλλά η χυδαιότητα του κου Χρυσοχοΐδη δεν μας ξαφνιάζει. Όσο πιο καταγέλαστοι θα γίνονται στον ελληνικό λαό με την ανικανότητά τους, τόσο πιο χυδαίοι θα γίνονται στα κανάλια», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις