Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το ιστορικό πισωγύρισμα στην Ιταλία και το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ – Βελόπουλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για ιστορικό πισωγύρισμα κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την νίκη της ακροδεξιάς στην Ιταλία, επισημαίνοντας ακόμα και τις ευθύνες των προοδευτικών δυνάμεων που δεν παραμέρισαν τις διαφορές τους και δεν έδωσαν απαντήσεις στο τεράστιο κύμα ακρίβειας.

«Η επόμενη μέρα στην Ευρώπη και το αν θα καταφέρουν οι δημοκρατικές δυνάμεις να περιορίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς θα κριθεί κυρίαρχα στο κοινωνικό ζήτημα, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στο μισθό και το εισόδημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η νίκη Μελόνι «αποτελεί συνέπεια της διεύρυνσης των ανισοτήτων και της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, ως αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων επιλογών από συντηρητικές ή τεχνοκρατικές κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με την αδυναμία των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς να δώσουν πειστικές απαντήσεις στην ανασφάλεια και το φόβο των λαϊκών στρωμάτων. Και εκεί που βασιλεύει ο φόβος και η ανασφάλεια, συνήθως ανθίζει η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο ακροδεξιός  λαϊκισμός».

Αναφερόμενα στην Ελλάδα τόνιζαν «η χώρα μας δοκιμάστηκε με πολύ σκληρό τρόπο τα προηγούμενα χρόνια, καθώς είχαμε την ανάδειξη όχι απλά μιας ακροδεξιάς, αλλά μιας νεοναζιστικής οργάνωσης. Ευτυχώς μέσα από την κινητοποίηση του δημοκρατικού κόσμου, μέσα από τις άμυνες του πολιτικού συστήματος αλλά και μέσα από τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης, αυτή η νεοναζιστική οργάνωση είναι σήμερα στη φυλακή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τον κίνδυνο».

Υπενθύμιζαν δε «τα προβλήματα σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη από τη δράση νεοναζιστικών οργανώσεων».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν ακόμα ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, είναι ότι δυστυχώς κεντρικές πολιτικές δυνάμεις όπως η Νέα Δημοκρατία, έχουν κανονικοποιήσει ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές» και πρόσθεσαν:

«Το γεγονός ότι μέσα στη ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή, ως κεντρικά στελέχη, άνθρωποι που προέρχονται από το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό είναι κάτι που πριν από 15 χρόνια δεν θα ήταν αυτονόητο. Η ΝΔ φρόντισε να χαϊδέψει ακροδεξιά ακροατήρια, όπως έκανε την περίοδο ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών –και ευτυχώς μετά τις εκλογές, παρά τις όποιες καθυστερήσεις, εφαρμόζει τη συμφωνία».

Οι ίδιοι άνθρωποι ανέφεραν μάλιστα ως παράδειγμα «το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με το Βελόπουλο το οποίο ανοιγοκλείνει» και, όπως είπαν, «αυτό θα γίνεται όλο το επόμενο διάστημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Πολάκης: Μπορώ να βάλω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με αξιοπρεπές ποσοστό, η Ρένα Δούρου δεν μπορεί – Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα στην πτώση
«Θα διεκδικήσω την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» τόνισε ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές»
Ο Παύλος Πολάκης 18
Η τρόικα Δούρου, Παππά, Πολάκη πήρε τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ - Τα τρία καθοριστικά βήματα της νέας ηγετικής ομάδας
Η νέα πλειοψηφία στήνει τον μηχανισμό της επόμενης ημέρας, επαναφέρει τον Παύλο Πολάκη στην πρώτη γραμμή και ανοίγει τη μάχη της διαδοχής, ενώ οι αποχωρήσεις συνεχίζονται και η εσωκομματική σύγκρουση περνά σε νέα φάση
Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς 6
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ακρίβεια, διαφθορά και θεσμούς – Ειδικές αναφορές στα προβλήματα της Λέσβου, του πρωτογενούς τομέα, του μεταφορικού ισοδύναμου και της δημόσιας υγείας
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
45