Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το κράτος οφείλει να καλύψει πλήρως τους μισθούς των εργαζομένων

Στις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση «για φτηνούς λαϊκισμούς ώστε να ξεγελάσουν τον κόσμο της εργασίας».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωση του αναφέρει: “Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την απολογητική του απάντηση επιχειρεί ανεπιτυχώς να διασκεδάσει τις κάκιστες εντυπώσεις και να συγκαλύψει τις τραγικές επιπτώσεις που έχουν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας και στους εργαζόμενους”.

Στη συνέχεια αναφέρει:

1. Το κράτος οφείλει να καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων πλήρως. Το κόστος αυτού του μέτρου είναι 330 εκατ. / μήνα επιπλέον από αυτά που δίνει σήμερα η ΝΔ για τους μισθωτούς. Οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν. Το διαρκές και επιτακτικό ερώτημα είναι γιατί δεν το κάνει η κυβέρνηση.

2. Η κυβέρνηση πράττει το ακριβώς αντίθετο από το να διαφυλάττει τις θέσεις εργασίας. Με τα μέτρα της αναστέλλει τις υφιστάμενες συμβάσεις εργασίας μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε ανέργους επιδοματούχους. Το μόνο που ζητά στην περίπτωση της αναστολής είναι η διατήρηση του ίδιου αριθμού θέσεων εργασίας. Όχι των ίδιων εργαζομένων, όχι των ίδιων συμβάσεων, όχι με τους όρους που δούλευαν πριν ούτε με τους μισθούς που δούλευαν πριν.

3. Δεν φτάνουν όλα αυτά, αλλά για όσες επιχειρήσεις δεν θέσουν σε αναστολή τις σχέσεις εργασίας, η κυβέρνηση συγκρότησε και νέο μηχανισμό εκ περιτροπής εργασίας. Όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν οι μισοί την μια εβδομάδα και οι μισοί την άλλη, λαμβάνοντας το 50% μισθού. Ώστε να μην μείνει κανένας εργαζόμενος μετά απ’ αυτή την κρίση χωρίς είτε να έχει κλονιστεί η θέση εργασίας του είτε να έχει συρρικνωθεί ο μισθός του.

4. Έχει πραγματικά ενδιαφέρον ότι στην περίπτωση των εργαζομένων η κυβέρνηση  απαιτεί να παραχωρήσουν τουλάχιστον τον μισό μισθό τους για να βάλουν πλάτη στην κρίση, αλλά στην περίπτωση των ιδιωτικών κλινικών θεωρεί ότι πρέπει να διπλασιάσει την αποζημίωση τους. Εκεί δεν πληρώνει κάποιος; Ή μήπως για τους κλινικάρχες υπάρχουν λεφτόδεντρα;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος