Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το θράσος και ανευθυνότητα του κ.Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το θράσος και η ανευθυνότητα του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε στην Αττική.

«Λίγες ώρες αφότου η καταστροφική φωτιά έκαψε ακόμη και περιοχές εντός του αστικού ιστού της Αττικής, ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά κρύφτηκε πίσω από τις «δύσκολες συνθήκες», ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι “προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι”», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Αλήθεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν γνώριζε εδώ και πέντε χρόνια πως οι συνθήκες είναι δύσκολες; Έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα του Αυγούστου και να καούν 100.000 στρέμματα αλλά και δεκάδες σπίτια κι επιχειρήσεις εντός της Αττικής για να το αντιληφθεί;».

«Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, η φράση που περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η εξής: κάθε χρόνο και χειρότερα, σε όλους τους τομείς. Κάθε μέρα και πιο επικίνδυνοι. Για τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την οικονομία, την ασφάλεια, το περιβάλλον, τις ίδιες μας τις ζωές», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και απάντησε στον Παύλο Μαρινάκη με την ανακοίνωση να αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Μαρινάκης νομίζει ότι έχουμε ξεχάσει ποια κυβέρνηση εκπροσωπεί. Με άλλα λόγια, πάει πολύ να μας ζητάει τα ρέστα η κυβέρνηση της μονταζιέρας των Τεμπών και της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και του Predator.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο κ. Μαρινάκης κόπτεται για την αλήθεια, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φροντίσει να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα στοιχειά που έχουμε ζητήσει αναφορικά με τα εναέρια μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στην πυρκαγιά της Αττικής», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

«Τα επαναλαμβάνουμε, μήπως και τα εμπεδώσει: 

1.Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.
2.Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος “Engage” σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα.
3.Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου.

Το κρυφτούλι πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξώδικο στον Δουδωνή από την RealPolls μετά τις δηλώσεις για τις δημοσκοπήσεις: «Μου ζητούν δήλωση μετανοίας, δεν τα έχουν υπολογίσει καλά»
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ απαντά στην εταιρεία ερευνών, δηλώνοντας ότι μπήκε στην πολιτική «για να λέει την αλήθεια, με κάθε κόστος»
Παναγιώτης Δουδωνής, ΠΑΣΟΚ
Ο Πολάκης δηλώνει ότι θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προς νέα μετωπική με Φάμελλο
Ο διαγραφείς από την ΚΟ δηλώνει «μέλος ΠΓ και ΚΕ», ενώ η Κουμουνδούρου κινείται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με φόντο τις αποφάσεις Φάμελλου και την ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα
Πολάκης και Φάμελλος
Πυρηνική ενέργεια: Η Ελλάδα βάζει τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα, οι δύο σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στη δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης των τεχνολογικών εξελίξεων, ενώ από το 2027 ξεκινά μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην πυρηνική τεχνολογία
Πυρηνική ενέργεια
Σφοδρά πυρά Πλέυρη κατά ΠΑΣΟΚ και Τσίπρα για το μεταναστευτικό: «Υποκρισία να ψηφίζεις στις Βρυξέλλες και να λες όχι εδώ»
Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή με την αντιπολίτευση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης - Αιχμές για το 2015, τη Μόρια και την «ΕΛΑΣ» του πρώην πρωθυπουργού
Θάνος Πλεύρης
Κωνσταντίνος Τασούλας στη Σούδα: Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι υπό την προστασία των ανδρών και των γυναικών της Πολεμικής Αεροπορίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην 340 και 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στη Σούδα
Νίκος Ανδρουλάκης στα Άγραφα: Το όραμα και ο αγώνας για την πολιτική αλλαγή ταυτίζονται με την Ελλάδα της περιφερειακής ανάπτυξης
«Χρέος μας είναι ένα νέο σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης, που θα βελτιώσει τη ζωή όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ από τα Άγραφα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στα Άγραφα
Νέα πυρά ΠΑΣΟΚ για δημοσκοπήσεις: «Παραβιάστηκε συμφωνία να μη γίνονται μετρήσεις για κόμματα που ακόμη δεν υπάρχουν»
Αιχμές Τσουκαλά για τις μετρήσεις γύρω από το κόμμα Τσίπρα, μιλά για «επικοινωνιακή καταιγίδα» και σχολιάζει δηκτικά: «Με τόση διαφήμιση 9 μηνών, περίμενα να είναι και αυτοδύναμος»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη