Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το «χαρτί» της Δικαιοσύνης «παίζει» ο Κασσελάκης – Τι εξετάζει το επιτελείο του για τους συνέδρους

Σχέδιο παρέμβασης της Δικαιοσύνης για τα αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία εκλογής συνέδρων, επεξεργάζεται η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να συνεδριάσει η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, για να παραπέμψει την Επιτροπή Νομιμοποίησης των συνέδρων, γιατί αποκλείει κάποιους συνέδρους που σύμφωνα με την πλευρά τη πλειοψηφίας είχαν αντικαταστατική συμπεριφορά.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό των προσυνεδριακών διαδικασιών «σε περίπτωση όπου και μετά την συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής και την απόφαση της ο σύντροφος/ισα που έκανε την ένσταση θεωρεί ότι δεν είναι ορθή βάσει του κανονισμού λειτουργίας, στέλνει άμεσα γραπτά την διαφωνία του στην Κ.Ο.Ε.Σ, η οποία στην υποεπιτροπή της για την νομιμοποίηση των συνέδρων θα αποφασίσει οριστικά και τελεσίδικα».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου στην συνέχεια, στελέχη της πλευρά Κασσελάκη να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τους συντρόφους τους.

Καρανίκας: «Εύχομαι να μην καταλήξουμε σε αστικά δικαστήρια με επίδικο την δημοκρατία και τη συμμετοχή των μελών»

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση που έκανε ο Νίκος Καρανίκας το απόγευμα της Τρίτης (5/11/24).

«Αυτή η λίστα είναι λίστα που διαχειρίζεται η Κουμουνδούρου. Εμένα μου ήρθε και άμα με φωνάξει ο εισαγγελέας θα τα πω όλα. Κάτω ο σταλινισμός των γελοίων θα βροντοφωνάξω» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Κάθονται στην Κουμουνδούρου, παίρνουν τα αποτελέσματα από τις εφορευτικές επιτροπές και στο τέλος τα διαχειρίζονται με τον καλλιτεχνικό οίστρο των μοντάζ του Στάλιν, των αποκλεισμών και διαγραφών που κληρονόμησαν».

«Προσωπικά έπαψα να θεωρώ αριστερούς τους υπεύθυνους της εκτροπής στο κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς που λέγεται Συριζα ΠΣ και θα τους αντιμετωπίσω και με το άρθρο του νόμου. Έχουν υπερβεί σε αντιδημοκρατικότητα τον σταλινισμό και φλερτάρουν με χειρότερα δείγματα συμπεριφορών. Εύχομαι να μην καταλήξουμε σε αστικά δικαστήρια με επίδικο την δημοκρατία και τη συμμετοχή των μελών» τονίζει ο Νίκος Καρανίκας.

Και καταλήγει:

«Όταν διαγράφονται και αποκλείονται μέλη που συμμετέχουν, τότε όταν δεν έχουμε υπεράσπιση από το κόμμα και τα όργανα του, αλλά αντιθέτως υπάρχει εκτροπή, τότε πηγαίνουμε σε (κάτι που δεν μ’ αρέσει) σε ανεξάρτητες αρχές να στηρίξουν τη δημοκρατία πριν εκτρέψουν με την στάση τους και τα μέλη και γίνει της κακομοίρας».

Συνεδριάζει η Επιτροπή Νομιμοποίησης

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει ότι το κόμμα «προχωρά συντεταγμένα και δημοκρατικά προς τη διεξαγωγή του εκτάκτου Συνεδρίου του. Η ανασυγκρότηση και ισχυροποίησή του θα απαντήσουν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία, το κόμμα θα σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για να υπερασπιστεί τα κοινωνικά κεκτημένα, τα δημόσια αγαθά και τη Δημοκρατία. Για να δρομολογήσει την προοδευτική αλλαγή και να εγγυηθεί την εφαρμογή ενός ισχυρού προγράμματος ανάταξης της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η μεγάλη δημοκρατική διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για το έκτακτο Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη μαζική και ενεργή συμμετοχή των μελών μας.

Η παραλαβή των πρακτικών των εφορευτικών επιτροπών βρίσκεται σε εξέλιξη και ακολουθεί ο προβλεπόμενος, απαραίτητος και συνήθης έλεγχος της πληρότητας των απαιτούμενων τηρούμενων στοιχείων διεξαγωγής των εκλογών.

Η Επιτροπή Νομιμοποίησης, που προβλέπεται και έχει λειτουργήσει σε όλα τα προηγούμενα Συνέδρια, συνεδριάζει σήμερα για τον έλεγχο της ορθής τήρησης των εκλογικών όρων και διαδικασιών (όπως ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων, προβλεπόμενος αριθμός εκλεγμένων αντιπροσώπων ανά Ο.Μ., τήρηση του αριθμού σταυρών προτίμησης ανά ψηφοδέλτιο, αδιάβλητο διαδικασίας, κ.ά.), όπως ορίζονται από τις εγκυκλίους της ΚΟΕΣ και τις αποφάσεις της Κ.Ε., καθώς και για την εξέταση σχετικών ενστάσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυξήσεις στους μισθούς και δωρεάν σπίτια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων: Οι 7 άξονες για τη Στρατιωτική Οικογένεια – Δείτε παραδείγματα
Τα νέα μέτρα για τη στήριξη των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των οικογενειών τους - «Αν θέλουμε ισχυρή άμυνα, δεν αρκούν τα οπλικά συστήματα», είπε ο Νίκος Δένδιας
Photo 145
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204