Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Τον Απρίλιο τα πρώτα εσωκομματικά δημοψηφίσματα! Τι θα γίνει με το όνομα

ΣΥΡΙΖΑ: Τον Απρίλιο τα πρώτα εσωκομματικά δημοψηφίσματα! Τι θα γίνει με το όνομα

Στις 5 Απριλίου αναμένεται να γίνουν τα πρώτα εσωκομματικά δημοψηφίσματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα αφορούν στη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του κόμματος, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε σήμερα (29.01.2020) υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Το εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά σε συνολικά επτά θέματα αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα φορά στο όνομα του κόμματος ή όχι.

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγιναν οι πρώτες συζητήσεις για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα γίνει την Άνοιξη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν ότι είναι καλό να υπάρξουν δημοψηφίσματα για διάφορα θέματα, υπήρξε διαφωνία ωστόσο στο εάν θα πρέπει να μπουν σε δημοψήφισμα καίρια θέματα, τα οποία αφορούν στη δομή και το προφίλ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για παράδειγμα δεν υπήρξε συμφωνία αν το θέμα της αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μπει σε δημοψήφισμα. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί λεπτομερώς στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις