Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγωδία με ευθύνη της κυβέρνησης – Τη Δευτέρα θα κάνει το εμβόλιο ο Τσίπρας

Folli Follie ΣΥΡΙΖΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ο Αλέξη Τσίπρας θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοιού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι απομακρύνεται όλο και περισσότερο το να υπάρξει ανοσία του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Μάιου παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις .

Με βάση τον σχεδιασμό, η πρώτη φάση θα ξεκινήσει την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου αλλά όπως επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλα είναι στον αέρα αφού οι αριθμοί δείχνουν αλλά πράγματα.

Ανοσία από το φθινόπωρο

Και αυτό γιατί ενώ υποτίθεται ότι ως τον Μάρτιο θα είχε εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τελικά θα εμβολιαστούν μόνο 600.000 συμπολίτες μας. Ακόμα και αν στην συνέχεια τα πράγματα πάνε ρολόι υπολογίζεται ότι μέχρι το Πάσχα  θα έχουν εμβολιαστεί άλλο 1,5 εκατομμύριο έλληνες. Μία τέτοια προοπτική σημαίνει ότι δύσκολα θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού μες στο καλοκαίρι και, άρα, η οικοδόμηση της ανοσίας παραπέμπεται για το… επόμενο φθινόπωρο!

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα στοιχεία της έρευνας του Bloomberg,  λέγοντας ότι η Ελλάδα κατατάσσεται  στις χειρότερες χώρες για να ζεις εν μέσω πανδημίας ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση μεταφέρει γιατρούς από την Αθήνα στην Βόρεια Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση όμως πανηγυρίζει και συνεχίζει να δηλώνει περήφανη, που αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ μεταφέρει υγειονομικούς απ’ τα νοσοκομεία της Αττικής στη Βόρεια Ελλάδα, που αντί για δωρεάν μαζικά τεστ κάνει λοταρίες, που στους χώρους εργασίας δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δε θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων», σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κοινωνία αντιμετωπίζει μία νέα τραγωδία με ευθύνη της κυβέρνησης», καταλήγει.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου  οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι για την κυβέρνηση μια διαρκής πρόκληση, αφού από την μία μεριά θα πρέπει να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, τους αρνητές των εμβολίων και τους σκεπτικιστές, ενώ παράλληλα θα έχουν αρχίσει να φαίνονται κα τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις