Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: “Βλέπουν” εκλογές σε κλίμα… ’89

Εκλογές σε κλίμα 89 – όπως ακριβώς είχε γίνει και επί Ανδρέα Παπανδρέου – θεωρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι στήνει η κυβέρνηση.

Έτσι ερμηνεύουν στην Κουμουνδούρου  την ιστορία Παππά – Μιωνή ενώ θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί να κρατήσει τους δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, Παππά και Παπαγγελόπουλο, σε δικαστική εκκρεμότητα καθώς όπως λένε ο σχεδιασμός είναι «εκλογές στην σκιά του σκανδάλου.»

“Θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα”

Στο ενδεχόμενο τω πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε χθες και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία λέγοντας πως «δεν ξέρω αν θα έχουμε εκλογές ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι βλέποντας τα αποτελέσματα τους στην οικονομία, βλέποντας τη διάλυση που έχουν επιφέρει και τον σκληρό χειμώνα που έρχεται, είναι πολύ πιθανόν να επιχειρήσουν να αποδράσουν. Να αλλάξουν την ατζέντα από τη συζήτηση κατασκευάζοντας σκάνδαλα, για να κρύψουν τα δικά τους, για να φέρουν την ατζέντα εκεί που θέλουν. Εμείς απαντάμε απέναντι σε όλα αυτά:

Όπως καταφέραμε με πολλές μεγάλες δυσκολίες και θυσίες να ξαναβάλουμε τη χώρα στο σωστό δρόμο είμαστε έτοιμοι και τώρα να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε σχέδιο, που αφορά τους πολλούς και αφορά και τον καθέναν. Αφορά δηλαδή τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, αφορά τις δυνάμεις της εργασίας και της δυνάμεις της παραγωγής».

Συνάντηση με τον πρέσβη του Ισραήλ

Ο Νίκος Παππάς βρήκε πάντως χθες έναν σημαντικό υποστηρικτή. Ο Πρέσβης του Ισραήλ συναντήθηκε  με τον πρώην υπουργό και στην συνέχεια ανέβασε στο twitter  μια ανάρτηση με πολλούς αποδέκτες . Έγραψε συγκεκριμένα

«Ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani συναντήθηκε με τον Νίκο Παππά  συζήτησαν για τις πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών & τον ενημέρωσε για την επιτυχή επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Ο κ.Παππάς είναι η απόδειξη της δικομματικής υποστήριξης των σχέσεων.»

Η αναφορά του Ισραηλινού πρέσβη έχει την σημασία της την συγκεκριμένη στιγμή καθώς το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η συνάντηση με τον Σάμπυ Μιωνή έγινε μετά από παράκληση της Ισραηλινής κυβέρνησης.

Στην Κουμουνδούρου πάντως θεωρούν  ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση καθώς  έχει αρχίσει να εισπράττει τις αρνητικές επιπτώσεις της ιστορίας Πέτσα . Παράλληλα επισημαίνουν ότι η χώρα  βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πρωτοφανούς ύφεσης της οικονομίας γεγονός το οποίο παραβλέπει η κυβέρνηση στήνοντας δήθεν σκάνδαλα για ανύπαρκτης  υποθέσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις