Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπουν» νέα αναβολή στην Προανακριτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπουν» νέα αναβολή στην Προανακριτική

Μια ημέρα πριν από την πολυσυζητημένη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής –από την οποία με απόφαση της πλειοψηφίας έχουν εξαιρεθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης- τέσσερις ανώτατοι δικαστικοί αμφισβητούν τις κατηγορίες περί «σκευωρίας» για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση της Novartis.

Με βούλευμα τρεις εφέτες και μια εισαγγελέας εφετών αποφάσισαν ότι οι δύο καταθέσεις  των συναδέλφων τους, – Ελένης Ράικου και Ιωάννη Αγγελή,- περί παρεμβάσεων του κ. Παπαγγελόπουλου στην έρευνα της Ελένης Τουλουπάκη για το σκάνδαλο της Novartis είναι «αόριστες αναφορές χωρίς πραγματικά περιστατικά ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία».

Μετά από αυτή την εξέλιξη η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής αποκτά άλλο ενδιαφέρον, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -όσοι απομείνουν στην επιτροπή- θα έχουν ένα πολύ σημαντικό χαρτί στα χέρια τους. Ένα χαρτί το οποίο ανεξάρτητα με το πώς θα το διαχειριστεί η πλειοψηφία βάζει με το καλημέρα νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης σήμερα το απόγευμα στις 6 θα πάνε, πάντως, κανονικά στην αίθουσα 150 του πρώτου ορόφου της Βουλής, όπου συνεδριάζει η προανακριτική επιτροπή, με πρόθεση όχι να δημιουργήσουν ένταση αλλά να διεκδικήσουν με νομικά επιχειρήματα για άλλη μια φορά την παρουσία τους εκεί.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι αναμένεται και πάλι να ζητηθεί αναβολή της συνεδρίασης για την ερχόμενη Τρίτη. «Έτσι η πλειοψηφία αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής νομίζουν ότι θα απεγκλωβιστούν πιο εύκολα και χωρίς εντάσεις από την παρουσία των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» ισχυρίζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το βάρος στην προανακριτική επιτροπή από την πλευρά της Κουμουνδούρου φαίνεται ότι θα το αναλάβουν ο βουλευτής Σπύρος Λάππας, που είναι και νομικός και ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση της Novartis αλλά και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έχει αποδειχθεί πολύ σοβαρός παίκτης στην επικοινωνία των θεμάτων που διαχειρίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αναδειχθεί και το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης που προβλήθηκε χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και το οποίο παρουσίασε όλες τις πτυχές του σκανδάλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις