Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Χονδροειδή ψέμματα και στρεβλώσεις στον απολογισμό της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Χονδροειδή ψέμματα και στρεβλώσεις στον απολογισμό της κυβέρνησης

“Ψέματα” και “ένοχα κενά” περιλαμβάνει ο απολογισμός της κυβέρνησης για τις 100 μέρες διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ .

Η κριτική αυτή έγινε με αφορμή τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπος – ο οποίος σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μία εικονική πραγματικότητα.

Αναφερόμενοι στα θέματα της οικονομίας κομματικές πηγές έλεγαν ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μια εικόνα που είναι σαν να προέκυψε από τις 8 Ιουλίου και μετά. « Μόνο θαυματοποιοί θα μπορούσαν μέσα σε 100 μέρες να παρουσιάσουν τέτοια βελτίωση των οικονομικών από το μηδέν, όπως επιχείρησε να την παρουσιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος « ανέφεραν χαρακτηριστικά .

“Χονδροειδή ψέμματα και στρεβλώσεις”

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι ο κυβερνητικός απολογισμός περιέχει «κι άλλα χονδροειδή ψεύδη και στρεβλώσεις» όπως για παράδειγμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις συντάξεις χηρείας. « Στην πραγματικότητα τις αύξησε και δρομολόγησε την απόδοσή τους τον Ιούλιο ενώ η νέα κυβέρνηση καθυστέρησε κατά δύο μήνες επισημαίνουν με έμφαση.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μάλιστα σε εκδήλωση στην Πάτρα σχολιάζοντας στις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφέρθηκε «στις κυβιστήσεις της νέας κυβέρνησης αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία» παρουσιάζοντας μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα .

-Η άμεση διαπραγμάτευση για μείωση των «εξωπραγματικά υψηλών πλεονασμάτων» μετατέθηκε για το 2021, στερώντας θετικά μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών ύψους 2 δις το 2020

– Η κυβέρνηση όχι μόνο θα εφαρμόσει την άλλοτε «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και θα την «τιμήσει».

– Η πυρκαγιά στο Μάτι οφείλεται τελικά στην κλιματική αλλαγή και ο αρχηγός της αστυνομίας κ. Τσουβάλας που είχε αποπέμψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε πολιτικός υπεύθυνος.

-Οι προσφυγικές ροές δεν οφείλονται πια στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε γεωπολιτικούς λόγους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ένα πραγματικό μπάχαλο, ως αποτέλεσμα της ανικανότητας και των ιδεοληψιών της ΝΔ.

“Σκανδαλώδεις διατάξεις”

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρθηκαν ακόμα στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργηθεί το Πόθεν εσχες για τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ αλλά και στο θέμα των μετακλητών.

«Ξέχασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αναφέρει τις σκανδαλώδεις διατάξεις υπέρ των φίλων επιχειρηματιών της κυβέρνησης, τη δημιουργία κλίματος αδιαφάνειας και έλλειψης κανόνων, την μνημονιακή επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων ανέφεραν και πρόσθεσαν: Και βεβαίως ο κ. Πέτσας ξέχασε να αναφερθεί στο μοναδικό πράγμα για το οποίο ήταν έτοιμη η νέα κυβέρνηση: την κατάληψη του κράτους από τις στρατιές των «δικών της παιδιών» που κοστίζει κάμποσες δεκάδες εκατομμύρια στους φορολογούμενους.»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις