Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Χτίζει” πολύπλευρη αντεπίθεση στην προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Σε θέση επίθεσης… θα προσπαθήσει από την Τρίτη (22.10.2019) να τεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της προανακριτικής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταδείξει την πολύπλευρη αντεπίθεσή του και μέσα από την λίστα των ονομάτων που θα ζητήσει να κληθούν για να καταθέσουν στις επόμενες συνεδριάσεις.

Τα “10” πολιτικά πρόσωπα για τα οποία συστήθηκε η προηγούμενη προανακριτική, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν και στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε και ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αλλά και ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Και δημοσιογράφοι στη λίστα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η λίστα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει όμως και δημοσιογράφους. Ανάμεσά τους θα ζητηθεί να είναι οι δημοσιογράφοι της ελβετικής τηλεόρασης Μαρία Ροζέλι και Μάρκο Ταλιαμπούε που εργάστηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο στην προετοιμασία του ντοκιμαντέρ, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Δύο κλητεύσεις στις οποίες μάλιστα θα δώσουν μάχη για γίνουν στην Επιτροπή.

Αντιρρήσεις δεν θα υπάρξουν, από ό,τι λέγεται και για κατάθεση της δημοσιογράφου Γιάννα Παπαδάκου, την οποία ενέπλεξε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, προκειμένου να αποδομηθούν , όπως λένε χαρακτηριστικά, όλες οι “σκιές” αλλά και να μην φανεί ότι τίθεται κάποιου είδους ομπρέλα προστασίας της.

Ανάμεσα επίσης στα ονόματα που φέρεται να υπάρχει στην λίστα του ΣΥΡΙΖΑ είναι και αυτό του κ. Νίκου Μανία που φέρεται να είχε ανάμειξη στην τιμολόγηση των φαρμάκων και μέσα από τον μάρτυρα αυτό θα επιχειρήσουν να δείξουν τις ευνοϊκές υπερτιμολογήσεις που υπήρξαν με πολιτικές κατευθύνσεις στην υπόθεση της Novartis.

Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό ότι όλες οι πλευρές θα εισέλθουν από την Τρίτη (22.10.2019) δυναμικά στην Επιτροπή θέλοντας να καταδείξουν ότι δεν βρίσκονται σε θέση άμυνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βασίλης Λεβέντης: Τα 23 χρόνια επιμονής για την είσοδο στη Βουλή, οι πίτσες στο στούντιο και η σχέση με τον θετό γιο του
Από το Πολυτεχνείο και τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, στις τηλεοπτικές εκπομπές, την ίδρυση της Ένωσης Κεντρώων και την κοινοβουλευτική δικαίωση του 2015 - Η σκληρή μάχη για τη ζωή του
Βασίλης Λεβέντης
Σύσσωμη καταδίκη από την αντιπολίτευση για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ: «Η βία δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και ΕΛΑΣ καταδίκασαν τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, με αιχμές, διαφοροποιήσεις και κοινή αναφορά στην ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης.
εμπρηστικές επιθέσεις σε στελέχη της ΝΔ, Θεσσαλονίκη
Κωστής Χατζηδάκης για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε στελέχη της ΝΔ: Να υψωθεί τείχος δημοκρατίας απέναντι στη βία
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε πολιτική απομόνωση των δραστών και όσων ανέχονται τη βία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζήση Ιωακείμοβιτς
Κωστής Χατζηδάκης
Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ζήση Ιωακείμοβιτς μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, ενώ η κυβέρνηση μιλά για «δολοφονικές επιθέσεις» και η αστυνομία αναζητά τους δράστες
Μητσοτάκης
Έλενα Ακρίτα κατά Λιάνα Κανέλλη που παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με «χάπια κλιμακτηρίου»: Δεν παύει να είναι σεξισμός επειδή στόχος είναι ένας άντρας
Η Έλενα Ακρίτα φέρνει ως παράδειγμα τον χαρακτηρισμό «γυναικούλα», επισημαίνοντας ότι η προσβολή δεν βρίσκεται στον αποδέκτη, αλλά στην αντίληψη πως η σύνδεσή του με μια γυναίκα ή μια γυναικεία κατάσταση συνιστά εξευτελισμό
Η Έλενα Ακρίτα