Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εξηγήσεις για τα σκίτσα στο gov.gr

ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, ζητώντας εξηγήσεις και ευθύνες για τα σκίτσα στο gov.gr

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι “η κυβέρνηση οδεύει μέρα με τη μέρα σε εξωθεσμικά και επικίνδυνα μονοπάτια «ορμπανοποίησης». Η χρήση επίσημης κυβερνητικής ιστοσελίδας για προπαγάνδα ενάντια στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά ως φαίνεται και ενάντια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ενέργεια που προσβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού κράτους, στρέφεται ενάντια στο Σύνταγμα και στις αρχές της ΕΕ, δυσφημίζει διεθνώς την Ελληνική Δημοκρατία και αποτελεί διολίσθηση σε πρακτικές άλλων εποχών και καθεστώτων”.

Με την ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και την απόδοση άλλων ευθυνών και λήψη μέτρων για τα παραπάνω σοβαρότατα ατοπήματα. Ζητούν, επίσης, εγγράφως τεκμηριωμένες απαντήσεις για το ποιος και με τίνος εντολή δημοσίευσε τα απαράδεκτα σκίτσα, σε μια ιστοσελίδα που εκ του Νόμου έχει τελείως διαφορετικό σκοπό λειτουργίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης για μέτρα προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών

Για τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή “τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι Αργολίδας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τόσο των προσφύγων που διαμένουν εκεί όσο και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “παρόλο που η κυβέρνηση γνώριζε την ύπαρξη κρούσματος στη συγκεκριμένη δομή ήδη από τη Μ. Πέμπτη, δεν προχώρησε στους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους, αφήνοντας έτσι ανεξέλεγκτη την εξάπλωση του κορονοϊού. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, έχουμε επισημάνει την ανάγκη της λήψης αυξημένων μέτρων προστασίας για όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς της χώρας μας.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαφύλαξη της υγείας όλων όσων κατοικούν στη χώρα”. Τέλος καλεί την κυβέρνηση “έστω και τώρα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε όλες τις προσφυγικές δομές προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις