Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά

ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η ελληνική κυβέρνηση θα βάλει το θέμα κυρώσεων στο σημερινό συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. –  χθες η γερμανική καγκελαρία διέψευσε ότι υπάρχει σχετικό αίτημα από την Αθήνα – τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία της Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου τα κόμματα να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Με δεδομένο ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να έχει μια πλήρη και σαφή εικόνα για τις εξελίξεις καθώς δεν αποκλείεται να χρειαστεί να πάρει πρωτοβουλίες και ο Αλέξης Τσίπρας προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της κρίσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «θα πρέπει να αξιοποιηθεί το θέμα των κυρώσεων, τουλάχιστον στο σκέλος της συγκεκριμενοποίησής τους. Από εκεί και έπειτα υπάρχει κάτι που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση. Ποιο είναι αυτό; Η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Θεωρώ ότι το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι κάτι που επιβάλλεται αυτές τις ώρες».

Click4more Σύνοδος Κορυφής: Το… τείχος του Βερολίνου και η διπλωματική μάχη για κυρώσεις στην Τουρκία

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν πάντως ότι η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα και ότι δεν πρέπει να ανεχτούμε νέα τετελεσμένα γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν θα αποθρασυνθεί ακόμα περισσότερο. «Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να εμφανίζει τις διπλωματικές της αποτυχίες ως επιτυχίες και να εργαστεί ώστε σήμερα να έχουμε αποφάσεις για κυρώσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Επέμεναν ακόμα ότι οι κυρώσεις είναι πλέον μονόδρομος και πρόσθεταν ότι το βέτο ποτέ δεν αποκλείεται ως έσχατο διπλωματικό μέσο, αρκεί να μην είναι ομολογία διπλωματικής αποτυχίας.

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να ορίσει τις κόκκινες γραμμές και όσο αποφεύγει να το κάνει, προσφέρει κακές υπηρεσίες στη χώρα, στέλνοντας λάθος μήνυμα και αποθρασύνοντας την επιθετικότητα της άλλης πλευράς», ανέφεραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σχολιάζοντας, σε συνέντευξη του, τη συνάντηση του  πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φαίνεται να επέμεινε στο θέμα των κυρώσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις