Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διεξάγεται νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (14.3.2023) στο Μέγαρο Μαξίμου για την επανεκκίνηση του ελληνικού σιδηρόδρομου μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη γίνεται παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, και των διοικήσεων του ΟΣΕ και της Hellenic Train για τον τρόπο που θα γίνει ξεκινήσουν με ασφάλεια και πάλι τα δρομολόγια στον σιδηρόδρομο.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως μετά τη σύσκεψη αναμένονται ανακοινώσεις για τον τρόπο που θα γίνει η επανέναρξη των δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ακόμα και στα τέλη Μαρτίου, έχοντας εξασφαλίσει όμως τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τα δρομολόγια αλλά με λεωφορεία, για την μετακίνηση των επιβατών σε κάποιες διαδρομές, μέχρι να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Στη συνέχεια αναμένονται τα πρώτα δρομολόγια του τρένου που – όπως όλα δείχνουν – θα είναι του προαστιακού, και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Συνάντηση Γεραπετρίτη με εργαζόμενους

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου.

Στόχος της συνάντησης ανάμεσα στις δυο πλευρές ήταν να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας μέχρι να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις