Πολιτική

Τα… άκουσε (τα κάλαντα) ο Αλέξης Τσίπρας [pics]

Το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε το πρωί του Σαββάτου (23.12.2017) παιδικές φωνές χριστουγεννιάτικα αλλά και παραδοσιακά τραγούδια. Ο Αλέξης Τσίπρας τα… άκουσε για τα καλά. Τα κάλαντα φυσικά!

Οι πρώτοι από τους οποίους τα άκουσε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν οι μαθητές του 1ου γυμνασίου Παπάγου, στις 10.30 το πρωί.

Η μαθητική χορωδία, ξεκίνησε ψάλλοντας τα παραδοσιακά κάλαντα της Χίου. Και εντυπωσίασε τον πρωθυπουργό.

Τσίπρας κάλαντα Τσίπρας κάλαντα

Τσίπρας: «Θα μου πείτε και τα παραδοσιακά;»

“Είναι πολύ ωραία δεν τα είχα ξανακούσει. Είστε καταπληκτικοί”, είπε ο κ. Τσίπρας. Και ζήτησε από τα παιδιά του 1ου γυμνασίου να πουν και τα άλλα κάλαντα τα “παραδοσιακά”.

Οι μαθητές αν και δεν ήταν προετοιμασμένοι, έψαλαν το “Καλήν εσπέραν άρχοντες”, και ο πρωθυπουργός τους είπε “και χωρίς πρόγραμμα είστε καταπληκτικοί. Μπράβο”.

Ο κ. Τσίπρας αστειεύτηκε με τους μαθητές, και ρώτησε έναν από αυτούς που ήταν ψηλός “εάν παίζει μπάσκετ”.

Τσίπρας κάλαντα tsipras kalanta tsipras kalanta

tsipras kalanta

Κάλαντα από την Ήπειρο

Στη συνέχεια είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό, το συγκρότημα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας με τον γνωστό τραγουδιστή ηπειρώτικων παραδοσιακών τραγουδιών Σάββα Σιάτρα.

tsipras kalanta tsipras kalanta tsipras kalanta tsipras kalanta tsipras kalanta

Μετά τον πρώτο χορό ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τα παιδιά που συμμετείχαν στο συγκρότημα να χορέψουν μόνα τους.

tsipras kalanta tsipras kalanta tsipras kalanta tsipras kalanta tsipras kalanta

Τα δώρα του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε με όλους τους καλεσμένους ευχήθηκε “Καλά Χριστούγεννα” και μοίρασε δώρα.

Στους μαθητές του 1ου γυμνασίου Παπάγου μοίρασε αντίτυπα του βιβλίου της Πηνελόπης Δέλτα, “Παραμύθι χωρίς όνομα” και στα μέλη του συγκροτήματος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, ένα παζλ με θέμα τον Άγιο Βασίλη και ένα γούρι.

tsipras kalanta

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο απόσπασμα από την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Το δημοψήφισμα ήταν δική μου απόφαση, ξέχασα ακόμα και τα γενέθλια του παιδιού μου
«Ήξερα πως έπρεπε να περάσω μέσα από ναρκοπέδιο, αν ήθελα να δώσω αίσιο τέλος στην Οδύσσεια αυτής της Ελλάδας, να την οδηγήσω στην Ιθάκη της»
Αλέξης Τσίπρας 54
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ 12