Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα best of της ανάκρισης Ταγματάρχη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου – Όλοι οι διάλογοι!

Τα best of της ανάκρισης Ταγματάρχη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου – Όλοι οι διάλογοι!

Με τις φράσεις «θα μου επιτρέψετε, επειδή περίμενα υπομονετικά, να σας υποβάλλω και εγώ κάποιες ερωτήσεις, σε σχέση και με την έκφραση ενδιαφέροντος να αναλάβετε τα καθήκοντα που προτιμήστε από τον κ. Υπουργό…» η Ζωή Κωνσταντοπούλου, γύρω στις 10 χθες το βράδυ και μετά 8 ώρες «ιερής ανάκρισης» από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πήρε τη σκυτάλη και ξεκίνησε να… «γρονθοκοπά» τον Λάμπη Ταγματάρχη.

Οι ατάκες ενέπνευσαν τους χρήστες του διαδικτύου που μαζικά σχολίαζαν την «ανακρίτρια» Ζωή. Ας πάρουμε μία γεύση με τα καλύτερα στιγμιότυπα, όπως καταγράφονται στα πρακτικά της Βουλής.

Ο… ΚΟΥΡΔΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ:

Ο Λάμπης Ταγματάρχης επιχειρεί να καταδείξει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ, στο να κάνει εξορθολογισμό των δαπανών. Και παραθέτει ως παράδειγμα τις δυσκολίες στο… κούρδισμα του πιάνου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ (Προτεινόμενος για διορισμό στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε.):

Επίσης, δεν μπορούσα να προσλάβω ούτε έναν άνθρωπο με ένα μπλοκάκι για να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά, γιατί θα μπορούσε ένας παραγωγός, ένας δημοσιογράφος, ένας άνθρωπος που θα ήθελε να κάνει μια εκπομπή, να του που «βάζω εγώ όλη την υποδομή και έλα εσύ να μου κάνεις την εκπομπή με ένα μπλοκάκι». Δεν μπορούσα να το κάνω ούτε αυτό.

Έπρεπε η Συμφωνική Ορχήστρα να κουρδίσει το πιάνο που είχε και δεν μπορούσα να πάρω έναν χορδιστή πιάνων να κουρδίσει το πιάνο, επειδή δεν μπορούσα να τον πληρώσω με μπλοκάκι. Κι έπρεπε να τον προσλάβουμε αυτόν για έναν χρόνο, για να κουρδίζει κάθε τρεις μήνες, δεν γνωρίζω πότε κουρδίζονται τα πιάνα. Απλώς σας λέω της παθογένειας.

ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής – Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων): Δεν είναι αμελητέα η συμβολή εκείνου ο οποίος κάνει αυτή τη δουλειά. Είναι σοβαρή δουλειά.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Όχι καθόλου. Απλώς δεν είναι για να τον έχεις μόνιμο υπάλληλο

ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όταν υπάρχουν τα «Μουσικά Σύνολα», μάλλον είναι για να τον έχεις.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ: Μα ένα πιάνο υπάρχει.

ΤΟ… «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ» ΤΟΥ Λ. ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ

ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τώρα, θέλω να σας ρωτήσω σε σχέση με την δεύτερη εμφάνισή σας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αυτή που μας λέτε ότι δεν την θυμόσαστε, δεν ξέρω γιατί και αν….

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ: Πραγματικά, δεν το θυμάμαι, είναι τα πλαίσια του εγκεφαλικού, ξέρετε.

ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πως;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ : Λέω, ότι το εγκεφαλικό μπορεί να έχει έρθει και να μην το καταλάβω.

«ΟΡΓΗ» ΠΡΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΓΙΑ ΚΡΟΟΥΛ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχουν σημασία και τα υποδείγματα και ο παιδαγωγικός ρόλος των επιλογών και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι εκείνοι οι οποίοι επέλεξαν τον πολύ άχαρο ρόλο της παραποίησης της πραγματικότητας μέσα από την εντεταλμένη ενημέρωση, σίγουρα στην συνείδηση του κόσμου έχουν αξιολογηθεί αυστηρά. Το να εμφανίσεις τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών να δέρνουν τα ΜΑΤ και να τους επιτίθενται ή να περνάς γκρίζα μηνύματα μέσα από την αναμετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων, θυμάμαι ακόμη τη λεζάντα της ΝΕΡΙΤ, όταν έχασε η εθνική μας ομάδα στο μουντιάλ, και επί 15 λεπτά ο υπότιτλος ήταν «……με το αριστερό η εθνική στο μουντιάλ». Νομίζω ότι τέτοιες αναμεταδόσεις και τέτοιου είδους επιλογές, όπως και πάρα πολλές άλλες που δεν έχουν διαλάθει της προσοχής κυρίως των πολιτών, συγκροτούν καρικατούρα ενημέρωσης και σίγουρα ακούγονται όχι στην πολιτική αντιμετώπιση, αλλά στις εξετάσεις ανταπόκρισης, στους κανόνες της δεοντολογίας και της δημοσιογραφίας.

Η ΕΚΡΗΞΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ.: Έχετε συμπληρώσει δύο ώρες, μόνο με τον κ. Ταγματάρχη, από τις 21.05.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Περίμενα κ. Αθανασίου 8 ώρες για να ρωτήσω τελευταία και να μην με περιμένει κανείς άλλος…

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΒΑΠΤΙΣΕ ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ;

ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τώρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.

Καταρχήν, για να μην υπάρχει καμία σκιά και επειδή πιστεύω πολύ, ότι δεν θα πρέπει να αφήνουμε πράγματα αναπάντητα και, τουλάχιστον, σε ότι με αφορά, τις ερωτήσεις που πρέπει να γίνουν, θα τις κάνω και εκεί που θα πρέπει για να διασκεδαστούν κάποιες εντυπώσεις.

Σας έγινε μια ερώτηση από την κυρία Μακρή, σε εσάς και στην κυρία Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το εάν σας συνδέει πνευματική συγγένεια, δηλαδή, εάν την έχετε βαπτίσει.

Επειδή από την απάντηση που δώσατε και οι δύο έχουν μεσολαβήσει κάποια δημοσιεύματα που διατυπώνουν την αιτίαση, ότι σας συνδέει πνευματική συγγένεια, αλλά άλλη, δηλαδή, ότι σας έχει βάπτιση ο πατέρας της.

Σας δίνω αυτή την ευκαιρία να τα διαψεύσετε ή να επιβεβαίωσε και να πείτε ποια είναι η πραγματικότητα, για να μην υπάρχει καμία σκιά.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, το διαψεύδω.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

Την αρχή βέβαια είχε κάνει η Ραχήλ Μακρή, η οποία μάλιστα αιτιολογώντας γιατί γνωμοδοτεί αρνητικά για τον Λ. Ταγματάρχη στη θέση του Διευθ. Συμβ. της ΕΡΤ, ισχυρίστηκε πως δεν έλαβε απάντηση στο ερώτημα που έθεσε για την σχέση του με το έτερο μέλος της διοίκησης της ΕΡΤ, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου.

Τα πρακτικά όμως είναι αποκαλυπτικά:

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Επίσης, η κυρία Παπακωνσταντίνου που εξετάζεται για το ΔΣ της ΕΡΤ ισχυρίστηκε μάλλον ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους υπόλοιπους, από τα υπόλοιπα μέλη. Υπάρχει κάποια σχέση με εσάς και τον κ. Ταγματάρχη.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ : Δεν γνωρίζω κανέναν. Ο κ. Ταγματάρχης έρχεται σε κάποιες παραστάσεις δηλαδή κοσμικά, φυσικά λόγω του χώρου.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Δεν είστε βαφτισιμιά του κ. Λάμπη Ταγματάρχη;

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ : Όχι δεν είμαι.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ για την απάντηση.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ: Το χέρι στο ευαγγέλιο.

ΥΜΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΝΗ…

ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εκκρεμεί και η δική μου διατύπωση γνώμης.
Κύριε Τσακνή, με πολλή χαρά και τιμή θα διατυπώσω θετική γνώμη για την πρόταση που γίνεται. Νομίζω ότι είναι μία πρόταση που εμπεριέχει πολλαπλούς συμβολισμούς, η πρόταση στο πρόσωπό σας και δεν διατηρώ την παραμικρή επιφύλαξη ότι θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια στο μέτρο των αρμοδιοτήτων σας, αλλά και στο ύψος των ευθυνών και της διαδρομής σας, προκειμένου αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΕΡΤ να είναι επιτυχημένο. Πραγματικά νομίζω ότι είστε ένα πρόσωπο που μπορεί να το εγγυηθεί αυτό και να ξέρετε ότι με πολύ εμπιστοσύνη ακουμπάμε πάνω σας πολύ.

… ΜΥΔΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ

Κύριε Ταγματάρχη, δεν με πείσατε. Είναι γνωστή η διαφωνία μου για την πρόταση που έγινε στο πρόσωπό σας, είναι γνωστή και στον Πρωθυπουργό και στον κύριο Υπουργό. Προς τιμήν τους ουδείς επιχείρησε να μου μεταβάλει άποψη ή να με επηρεάσει.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Κυρία Πρόεδρε, δεν θα ήταν αθέμιτο το να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε, αλίμονο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προς τιμήν σας δεν το πράξατε και για να είμαστε καθαροί, η δημοκρατία μπορεί να λειτουργεί, η κυβέρνηση και η Βουλή μπορούν να λειτουργούν και εκεί που υπάρχουν διαφωνίες…. Νομίζω ότι σας αναλογούν περισσότερα από αυτά που πράξατε για το μαύρο της ΕΡΤ.

Η «ΜΠΗΧΤΗ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ

Δεν άντεξε ο υπουργός Επικρατείας και απάντησε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν η ίδια επιχείρησε να παρουσιάσει ως… «δημιουργική παρατήρηση» το «άδειασμα» της στην κυβερνητική επιλογή για τη διοίκηση της ΕΡΤ…:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Από την άλλη πλευρά αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ καταδικασμένη την πρόταση (για τον Λ. Ταγματάρχη). Νομίζω ότι το γεγονός σας περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του ο Πρωθυπουργός σας επιφορτίζει με μία πολύ μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθείτε σ’ αυτή την εμπιστοσύνη. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία για την αγωνία και την πρόθεση του Πρωθυπουργού η λειτουργία της ΕΡΤ να είναι αυτή που αξίζει και αναλογεί και στους αγώνες των εργαζομένων και στους αγώνες του λαού και της κοινωνίας για ελεύθερη και αχειραγώγητη ενημέρωση και η ίδια παρατήρηση ισχύει και για τον παριστάμενο Υπουργό.

Ελπίζω κύριε Υπουργέ να δώσουμε τέλος στην φιλολογία που οργιάζει σε όλη αυτή την διάρκεια.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Έχουμε μακρά πείρα από αυτά.

«ΒΑΣΑΝΙΣΤΡΙΑ» ΑΝΘΡΩΠΩΝ Η ΖΩΗ;

Και φυσικά, να μην παραλείψουμε το επικό άδειασμα του Αντιπροέδρου της Βουλής στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «βασανίζει» τον Λάμπη Ταγματάρχη, το οποίο απέκρουσε η Πρόεδρος με το επιχείρημα πως… τους κέρασε καφέ!

ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το λόγο έχει ο κ. Μητρόπουλος για να διατυπώσει τη γνώμη του.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Αγαπητοί, δηλώνω με χαρά υπέρ της υποψηφιότητάς σας και σας εύχομαι καλό έργο.

Κυρία Πρόεδρε, πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητη η βασανιστική διαδικασία και είμαι από τους νομικούς που λέω, ότι μετά από διαγωνιστική διαδικασία και έκφραση γνώμης δεν είναι απαραίτητη και η δική μας γνώμη εδώ στη Βουλή, αλλά μας εκλάβατε ως ανακριτική Επιτροπή. Δεν είμαστε ούτε δευτεροβάθμια ούτε ανακριτική Επιτροπή.

Έχετε την ιστορίας σας, τη διαδρομή σας, την αξιοπρέπεια σας. Δεχθήκατε και αναξιοπρεπείς ερωτήσεις, στις οποίες δεν οφείλατε να απαντήσετε.

Υπό αυτή την έννοια είμαι υπέρ της διαδικασίας. Άκουσα τις αιτιάσεις και άπαξ και ο Υπουργός εισηγείται και ο Πρωθυπουργός εξήγησε, σας εύχομαι μόνο καλό έργο, γιατί ξέρω την ιστορία και τη διαδρομή σας και προπάντων την αξιοπρέπεια όλων, παρά το ότι ακούστηκαν κάποιες αιτιάσεις εν πολλοίς δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ευχαριστούμε τον κ. Μητρόπουλο.

Εγώ, να διευκρινίσω βέβαια ότι, αφενός είναι πολλαπλές οι δηλώσεις συναδέλφων, που θέλουν να υποβάλουν ερωτήσεις και, όπως έχω πει και σε άλλη ευκαιρία, δεν θα εμποδίσουμε κανέναν από το να υποβάλει ερωτήσεις. Αυτό δεν μας μετατρέπει σε ανακριτική αρχή, ούτε σε πρωτοβάθμια, ούτε σε δευτεροβάθμια, παραμένουμε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα μέλη της οποίας έχουν την ευθύνη να ασκούν, ο καθένας και η καθεμία, το καθήκον τους, όπως τους υπαγορεύει η συνείδησή τους. Θα παρακαλούσα, να μην έχουμε χαρακτηρισμούς, σε σχέση με το πώς έχουν ασκήσει τα καθήκοντά τους. Στο βαθμό που διαπιστώνω, τυχόν συμπεριφορά, η οποία εκφεύγει από την τήρηση του Κανονισμού είμαι υποχρεωμένη να παρεμβαίνω και όπου έχει χρειαστεί, το έχω κάνει.

Εν προκειμένω, δεν διαπίστωσα καμία άσκηση καθηκόντων, αντικοινοβουλευτική ή μη αξιοπρεπή και θα παρακαλούσα, όλους και όλες, να αποφύγουμε το να ασκούμε τα καθήκοντά μας, χαρακτηρίζοντας τους υπόλοιπους, για το πώς τα ασκούν. Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και όλες οι θέσεις και η στάση, του καθενός και της καθεμιάς, μας συνοδεύει.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είπα, νομικά προεχόντως, το εξήγησα και στον κ. Αθανασίου προηγουμένως, ότι όπου υπάρχει βασανιστική διαγωνιστική διαδικασία – μιλάω, ως καθηγητής περισσότερο και νομίζω ως τέτοιο με τιμούσατε χρόνια – και η εισήγηση της Κυβέρνησης, η δική μας γνώμη δεν αναφέρεται στο να απορρίψουμε ή να εκφράσουμε αρνητική γνώμη ή όχι, αλλά στις εξαγγελίες εκ μέρους τους, για το έργο, το οποίο θα κάνουν και επ’ αυτών μόνο έχουμε το λόγο, αλλά, να τους βασανίζουμε, ανθρώπους με ιστορία, με αξιοπρέπεια, με αγώνες, με διαδρομή, με οικογένεια, με φίλους – δεν λέω με δική σας ευθύνη – δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα. Αναφέρθηκα στην τυπική διαδικασία και όχι σε ερωτήσεις συναδέλφων.

Ήμασταν παρόντες, όταν μας εξήγησε ο Πρωθυπουργός ορισμένα ζητήματα – και εσείς ήσασταν, όπως και ο κ. Υπουργός – ξαναήρθε η διαδικασία, η Κυβέρνηση έλαβε υπόψη τις αιτιάσεις και επιμένει.

Γιατί; Γιατί, πρέπει να μπει η διαδικασία μπροστά, διότι έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο, αυτούς εμπιστεύεται. Εμείς, εδώ πρέπει να ακούσουμε τις εξαγγελίες τους, τις δεσμεύσεις τους και σε τρεις μήνες, όπως επίσης μας είπε ο Πρωθυπουργός, θα τους ξανακρίνουμε.

Άρα, λοιπόν, να τους βασανίζουμε, να τους ρωτάμε τόσες απίθανες λεπτομέρειες – έκανα νόημα στον άνθρωπο αυτό, τον λυπήθηκα, διότι δεν τις ήξερε – εάν είναι οκτάμηνο ή εξάμηνο;

Υπ’ αυτήν την έννοια, ξέρετε πόσο σας τιμώ και δεν ξέρω πόσο θα είμαι Αντιπρόεδρος, αλλά θέλω την τυπική διαδικασία, όπου μπαίνουν αρχές. Αξιοπρέπειες, οι οποίες πλήττονται, πρέπει να τις σεβόμαστε, επειδή ξέρω τη δική σας ιστορία και ξέρετε πόσο σας τιμώ. Δεν είναι μομφή για την προεδρία σας, αναφέρθηκα σε δύο – τρεις ερωτήσεις, που απαξίωσαν ανθρώπους και διαδρομές. Με όλη την αγάπη που σας έχω.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Μητρόπουλε, η άριστη συνεργασία μας, νομίζω ότι είναι αδιαμφισβήτητη. Δεν κατάλαβα αυτό, που εκτοξεύσατε, δεν ξέρετε πόσο ακόμα θα είστε Αντιπρόεδρος, όμως, όσο ακόμη και εγώ θα είμαι Πρόεδρος, να πω ότι η διαδικασία που τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα τηρηθεί και στην προκειμένη περίπτωση. Άλλωστε, να μην ξεχνάμε ότι αυτή η διαδικασία, εν αντιθέσει με άλλες, είναι μια διαδικασία που προβλέφθηκε με τον πρόσφατο νόμο. Με τον πρόσφατο νόμο, που ο κ. Υπουργός υπέγραψε, θέλησε να δώσει τη δυνατότητα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να τοποθετηθεί.

Εγώ, δεν τη θεωρώ διακοσμητική διαδικασία ούτε την διεκπεραιωτική, θεωρώ ότι θα ληφθεί υπ’ όψιν, όπως και πρέπει, διαφορετικά θα μπορούμε και να την παραλείπουμε και νομίζω ότι κανείς μας δεν χρειάζεται να θεωρεί τον εαυτό του ή το ρόλο του περιττό, όταν συμπράττουμε σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια, που είναι η προσπάθεια αποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας και της ελεύθερης ενημέρωσης.

Θα σας παρακαλέσω να μην επαναλάβετε τα περί βασανισμού. Είναι, νομίζω, με μεγάλη άνεση η διαδικασία. Επειδή διήρκησε και αρκετή ώρα, φροντίσαμε να έχουν και τον καφέ τους οι προτεινόμενοι για τις διάφορες θέσεις. Δεν είναι κάποιος βασανιζόμενος, αλλά υπάρχει αυτονόητη υποχρέωση όλων μας, επειδή δεν είναι ιδιωτική μας υπόθεση αλλά δημόσια και συλλογική, να συμπράξουμε σε αυτή τη διαδικασία διαφάνειας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε