Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα κόμματα για το θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Σταματιάδης

Η είδηση πως ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης έχασε τη μάχη για τη ζωή σκόρπισε θλίψη. Ο γνωστός επιχειρηματίας πάλευε να κρατηθεί στη ζωή από τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας (02.04.2018) όταν δέχτηκε επίθεση από ληστές μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Από την πρώτη στιγμή, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής (20.04.2018) έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 52 ετών.

Για το θάνατό του εξέδωσαν ανακοινώσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη συγκλονίζει κάθε πολίτη. «Υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της για την ασφάλεια. Να καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου. Να αυξήσει τις περιπολίες στους δρόμους, να ενισχύσει την ομάδα Δίας και να επανασυστήσει την ομάδα «Δέλτα».

 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη. Και υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

Απευθύνουμε μια ακόμη έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει -έστω και τώρα- την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας. Να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες. Να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους. Να ενισχύσει την ομάδα “Δίας” και να επανασυστήσει την Ομάδα “Δέλτα”. Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας».

Φώφη Γεννηματά: Οι πολίτες είναι καθημερινά στο έλεος των κακοποιών

Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, που δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, αποδίδοντας στην κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Ενώνω την αγωνία και τη φωνή μου με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων. Εισβάλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους» ανέφερε η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «είναι δικαιολογημένη η οργή για τους υπουργούς της [κυβέρνησης] που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. Ούτε τσίπα ούτε ντροπή…» λέγοντας ότι το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. «Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και όχι λόγια», υπογράμμισε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε το τραγικό νέο μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter. Έκανε λόγο για άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας. Και επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

«Δεν άντεξε τελικά ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία. Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας υπουργών τύπου Τόσκα και Παρασκευόπουλου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα, τα τρία παιδιά του, τους φίλους του», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις