Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα νέα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση – Στόχος η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας πριν από τη Δ.Ε.Θ.

Τα νέα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση – Στόχος η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας πριν από τη Δ.Ε.Θ.

Το βλέμμα της στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έχει στραμμένο η κυβέρνηση, η οποία προσδοκά αυτός ο… ύψιστος στόχος να πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η εξέλιξη λίγο πριν τη ΔΕΘ θα έδινε και πανηγυρικό χαρακτήρα και θα αποτελούσε «ισχυρό χαρτί» στα χέρια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεδομένου ότι θα δώσει άλλη δυναμική στην ανάπτυξη και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Παράλληλα η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδα έχει άμεση συνάρτηση με τα μέτρα που εξετάζεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο, για τη στήριξη των εισοδημάτων απέναντι στην ακρίβεια.

Στοχευμένα και όχι οριζόντια μέτρα… Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Στο κυβερνητικό επιτελείο μελετούν στοχευμένα μέτρα που θα αφορούν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο ότι δεν πρόκειται να ληφθούν οριζόντια μέτρα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση μελετά η χορήγηση του market pass, το οποίο έχει ορίζοντα τον Οκτώβριο, να παραταθεί ως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, εξετάζεται και η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο ενδεχομένως και να αυξηθεί, αλλά και ένα νέο σχήμα επιδότησης του ρεύματος για τη στήριξη των αδύναμων νοικοκυριών.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. και να επαναλάβει τη δέσμευση του ότι θα δοθεί επίδομα, της τάξης των 200 – 300 ευρώ, σε όσους εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς δεν θα λάβουν αύξηση στη σύνταξή τους το 2024.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η εισήγηση για νέα επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους αδύναμους συμπολίτες μας.

«Γκάζια» στους υπουργούς…

Ως τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός περιμένει από τους υπουργούς του να έχουν επεξεργαστεί νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν κοινωνικό πρόσημο… Οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, την Παιδεία και την Δικαιοσύνη βρίσκονται στις πρώτες γραμμές της κυβερνητικής ατζέντας.

Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Με εξαίρεση ένα μικρό διάλλειμα διακοπών τον Δεκαπενταύγουστο, έχει ζητηθεί από τα κυβερνητικά στελέχη να «τρέξουν» την μεταρρυθμιστικό πλάνο ανά υπουργείο και να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά σε περιπτώσεις κρίσεων στον τομέα ευθύνης τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις