Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

«Τα Νέα»: Τσίπρας και Παπανδρέου συναντήθηκαν στο Στρασβούργο και μίλησαν για την κεντροαριστερά

«Τα Νέα»: Τσίπρας και Παπανδρέου συναντήθηκαν στο Στρασβούργο και μίλησαν για την κεντροαριστερά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκαν στο Στρασβούργο, στο περιθώριο των εργασιών της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ μιλούν για μια συζήτηση στο μπαρ του ξενοδοχείου όπου έμενε όλη ελληνική αποστολή, με τους δυο πρώην πρωθυπουργούς να συζητούν στο μπαρ πίνοντας μπύρες.

Ωστόσο, από την εφημερίδα δεν περνά απαρατήρητο ότι η συνάντηση έγινε μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως και το γεγονός ότι στη νίκη του Χάρη Δούκα στην Αθήνα, ο πρώτος που έσπευσε για δηλώσεις για την ανατροπή που προέκυψε από τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Όταν ενώνουμε τις προοδευτικές δυνάμεις πίσω απο ένα πρόσωπο με γνώσεις με όραμα μπορεί να γίνει η ανατροπή», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Εν μέσω σεναρίων για συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει να κρατά αποστάσεις και να μιλά για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων από τη βάση και μέσα από συμφωνίες κορυφής…

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ η διάσπαση δείχνει να πλησιάζει…

Μετά την εισήγησή του για τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει το μετασχηματισμό του κόμματος. Με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», την εφημερίδα οπου αρθρογραφούσε μέχρι και πριν λίγα χρόνια, επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του ότι δεν θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσοι διαφωνούν.

Πηγές της Κουμουνδούρου δείχνουν την πόρτα της εξόδου και στον Νίκο Φίλη, χωρίς να αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές.

Η αναφορά του Πάνου Σκουρλέτη σε αντιεπιστημονικές απόψεις του κ. Πολάκη προκάλεσε την έκρηξη του Παύλου Πολάκη, ο οποίος παραθέτοντας τα τρία τελευταία χειρουργεία του χαρακτήρισε το στέλεχος της Ομπρέλας ανεπάγγελτο.

Στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ότι δεν είναι μεσσίας αλλά είναι η κατάσταση της χώρας τέτοια που έχει ανάγκη ένα ομογενή σαν κι εκείνον.

Το επόμενο μεγάλο crash test για τον νέο πρόεδρο είναι η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στις 11 και 12 Νοεμβρίου, με την παραπομπή του κ. Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας να βαραίνει κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις