Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα ντολμαδάκια της Μαρίκας και τα «φιλέματα» στο Ακρωτήρι που έμειναν αξέχαστα σε ξένους ηγέτες

Τα ντολμαδάκια της Μαρίκας και τα «φιλέματα» στο Ακρωτήρι που έμειναν αξέχαστα σε ξένους ηγέτες

Μπορεί η φιλοξενία του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, από τον Κυριάκο και την Μαρέβα Μητσοτάκη να κρύβει την δική της σημασία, ωστόσο δεν είναι η πρώτη όπου ένα πολιτικό πρόσωπο τέτοιου βεληνεκούς περνά το κατώφλι της βίλας.

Η οικογένεια από την εποχή κιόλας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν γνωστή για την φιλοξενία της και κυρίως για τα τραπεζώματά της με την Μαρίκα Μητσοτάκη να δίνει τον καλύτερο της εαυτό μέσα στην κουζίνα της δημιουργώντας για τους υψηλούς καλεσμένους της τις πιο απολαυστικές συνταγές.

Στην ιστορία έχουν μένει και μάλιστα με την κωδική ονομασία “Τα ντολμαδάκια της Μαρίκας” οι μικρές τυλιχτές μπουκιές από αμπελόφυλλα και ρύζι τα οποία δοκίμασαν πολλοί Έλληνες και ξένοι πολιτικοί, οι οποίοι είχαν να λένε τα καλύτερα για τις μαγειρικές ικανότητες της οικοδέσποινας.

Ένα από τα ζευγάρια τα οποία επισκέφτηκαν την βίλα Μητσοτάκη με την συγκλονιστική θέα προς τη θάλασσα ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και η σύζυγος του Μπάρμπαρα οι οποίοι μια το 1991 και την άλλη το 1994 βρέθηκαν να γευματίζουν μαζί με ολόκληρη την οικογένεια. Το ζευγάρι διατηρούσε για δεκαετίες φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ φημολογείται πως η Μαρίκα μετά από πιέσεις της Μπάρμπαρα Μπους αποκάλυψε πολλά από τα μαγειρικά της μυστικά.

Το 1991 και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα φιλοξενηθεί ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, προκειμένου μετά το κάλεσμα της οικογένειας να παρευρεθεί σε επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της Μάχης της Κρήτης.

Ο καγκελάριος είχε δεχτεί με χαρά την πρόταση, ενώ για χρόνια θυμόταν από την μια τις ομορφιές των Χανίων και από τις άλλων τα κρητικά εδέσματα δια χειρός Μαρίκας Μητσοτάκη.

φωτογραφίες: Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις