Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα… παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ – Όργιο ρουσφετιού και κενά στα σχολεία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Δεν πρόλαβε να κλείσει χρόνο επτάμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά κατηγορείται ότι ακολούθησε πλήρως τη λογική των ημετέρων και “των δικών μας παιδιών” που είχαν ακολουθήσει και άλλοι στο παρελθόν. Κάπως έτσι οι μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις εκτινάχθηκαν εφέτος μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τα κενά στα σχολεία.

Ιδού λοιπόν κάποια απλά στοιχεία τα οποία φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Οι μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις εφέτος είναι 2.504, έναντι 2067 πέρυσι. Αμέσως, αμέσως μιλάμε δηλαδή για επιπλέον 500 μετατάξεις, για τις οποίες οι εκπαιδευτικοί λένε ότι εκτός από τα 500 επιπλέον κενά στα σχολεία (συνολικά υπολογίζονται σε 21.000).
Μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα που κάνουν για πολλούς ξεκάθαρη την εικόνα “βολέματος ημετέρων”.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης όπου η υπηρεσία ζήτησε 70 μετατάξεις, αλλά η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε 25 μετατάξεις και ακόμη 95 αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Με λίγα λόγια άσχετα απ’ τις ανάγκες της υπηρεσίας το υπουργείο επέβαλε επιπλέον 40 άτομα, αδειάζοντας δηλαδή 40 αίθουσες σχολείων…
Τυχαίο;
Κάποιοι λένε όχι θυμίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη εκλέγεται ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε