Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τα βρίσκουν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το ΕΣΡ – Τα ονόματα που έχουν προταθεί

Τα βρίσκουν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το ΕΣΡ – Τα ονόματα που έχουν προταθεί

Την αισιοδοξία του, ότι την επόμενη εβδομάδα μπορεί να κλείσει το θέμα της σύνθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου μέσα από κλίμα διακομματικής συνεννόησης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συζητήθηκε το θέμα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε πως φαίνεται να υπάρχει διάθεση συναντίληψης σε πρόσωπα της λίστας που έχουν προταθεί από τον ίδιο στα κόμματα και έτσι δεν θα χρειαστεί να υπάρξει άλλη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, προκειμένου να αλλάξει ο πρόσφατος νόμος που προβλέπει ότι η αδειοδότηση των Καναλιών θα γίνει από το ΕΣΡ, καθώς το θέμα της συνθέσεώς του ΕΣΡ φαίνεται να επιλύεται μέχρι την επόμενη Πέμπτη, όπου θα συνέλθει και πάλι η ΔτΠ.

Ο κ. Νίκος Βούτσης, μάλιστα, είπε πως θα αναμένει να ολοκληρωθούν την Κυριακή οι εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ, όμως όπως πρόσθεσε από την συζήτηση που έγινε φαίνεται να υπάρχουν συμφωνίες στα προτεινόμενα πρόσωπα και από την πλευρά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη αλλά και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα πρόσωπα που φέρεται να έχει προτείνει στην λίστα του για το ΕΣΡ, ο Πρόεδρος της Βουλής για τις έξι κενές θέσεις του Δ.Σ της Ανεξάρτητης Αρχής μεταξύ άλλων είναι οι Λαοκράτης Βάσσης ο Γιάννης Τζανετάκος , ο Ροδόλφος Μορώνης, ο καθηγητής Γιώργος Πλειός, ο Κώστας Αγγελόπουλος ο καθηγητής επικοινωνίας και πολιτισμού Βασίλης Καραποστόλης, η Φάνη Πετραλιά, ο Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο Καθηγητής Ανδρέας Νοταράς.

Η ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ανεξάρτητης Αρχής, δηλαδή τα 4/5, προϋποθέτει την συμφωνία των βουλευτών μελών της ΔτΠ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επίσης, είπε πως μετά την ανάδειξη του ΔΣ του ΕΣΡ, η ΔτΠ θα προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο και στις πληρώσεις των εκενών θέσεων και στις άλλες τέσσερις συνταγματικές Ανεξάρτητες Αρχές (ΑΣΕΠ, Συνήγορος του Πολίτη, ΑΔΑΕ και ΕΕΤ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε