Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Επιπλέον 100 περιπολικά τις νύχτες στην Αθήνα και 1.026 αστυνομικοί στα ΑΤ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Επιπλέον 100 περιπολικά τις νύχτες στην Αθήνα και 1.026 αστυνομικοί στα ΑΤ

Το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (29/9) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι τα ΑΤ της Αττικής θα ενισχυθούν με τετραψήφιο αριθμό νέων αστυνομικών και θα ξεκινήσουν οι νυχτερινές περιπολίες στους δρόμους της πρωτεύουσας. 

Ειδικότερα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι 1.026 αστυνομικοί (306 αποφοιτήσαντες από τη σχολή και 720 δόκιμοι) θα πάνε στα τμήματα του Λεκανοπεδίου. Τις επόμενες μέρες, όπως επίσης ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, 100 περιπολικά, πλήρως επανδρωμένα, θα κυκλοφορούν τις νύχτες στην Αθήνα προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών. 

«Από την 1η Νοεμβρίου έχουμε την δυνατότητα και γίνεται πράξη, να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά τις βραδινές ώρες, 00:00-06:00, που θα περιπολούν στους δρόμους της Αττικής», είπε χαρακτηριστικά. «Η Πολιτεία ξεκινά πρόσθετη στελέχωση με 1.026 άνδρες και γυναίκες στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, για να ενισχυθεί το αίτημα ασφάλειας, παντού και για όλους», υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η δύναμη των τμημάτων της Αττικής υπολείπεται της οργανικής δύναμης κατά 5.000 αστυνομικούς.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καλλιθέας, ενώ θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου και στο δημαρχείο της περιοχής, προκειμένου να καταγράψει προσωπικά τα προβλήματα και να συνομιλήσει με τους αστυνομικούς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η σημερινή περιοδεία του Τάκη Θεοδωρικάκου εντάσσεται σε μία σειρά επισκέψεων που καθιέρωσε από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του στα αστυνομικά τμήματα, για να ακούσει προσωπικά τα προβλήματα και τα αιτήματα των αστυνομικών και των τοπικών κοινωνιών, ώστε να δρομολογηθούν μέτρα για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Όπως επανέλαβε ο ίδιος, οι επισκέψεις θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις