Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια το 2022 είναι απόλυτη προτεραιότητα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην επέμβαση της Αστυνομίας για την εκκένωση της πολυετούς κατάληψης στο Βιολογικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναφέρθηκε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι άνδρες της ΕΚΑΜ έδρασαν πάρα πολύ αποτελεσματικά για την εκκένωση της κατάληψης, τόνισε ότι «το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα» και παράλληλα έκανε γνωστό ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ, προκειμένου να συζητήσουν θέματα ασφάλειας του Πανεπιστημίου.

«Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι μόρφωσης και ελευθερίας και γι’ αυτό πρέπει να είναι χώροι ασφαλείς για φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Και γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτραπούν τέτοιου είδους καταστάσεις ούτε στο ΑΠΘ, ούτε πουθενά» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Θέλω να τονίσω ότι το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα. Δεν μπορεί οι οικογένειες να ξοδεύουν μια περιουσία για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο να μην λειτουργεί κανονικά γιατί κάποιοι έχουν κάποιες ακραίες και περιθωριακές συμπεριφορές».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το θέμα της εγκληματικότητας, όπου υπογράμμισε ότι υπάρχει σημαντική μείωση, αλλά και για τις παραβάσεις των μέτρων covid που βεβαίωσε η Αστυνομία στους αλλοδαπούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου χωρίς να φορούν μάσκες, κάτι που έγινε και θέμα συζήτησης, καθώς απέρριψε το αίτημα των εκπροσώπων της πακιστανικής κοινότητας να σβήσει τα πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό η Αστυνομία είχε τρεις επιλογές. Η πρώτη να μην κάνει τίποτα το οποίο δεν θα ήταν αποδεκτό σε καμία περίπτωση, η δεύτερη να επιβάλει πρόστιμα -όπως και έκανε και η συγκέντρωση διαλύθηκε- σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και τρίτον να διαταχθεί η βίαιη απομάκρυνση των συγκεντρωθέντων ατόμων.

«Η Αστυνομία έκανε το καθήκον της. Επέβαλε τα πρόστιμα που προβλέπονται για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας και προστάτευσε τη διεθνή εικόνα της χώρας. Ο νόμος ισχύει για όλους και δεν πρόκειται να σβηστούν τα πρόστιμα για τις μάσκες», ήταν τα λόγια του κ. Θεοδωρικάκου. 

Σχετικά με το θέμα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει μείωση κατά 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2018 και 2019. Ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής καθώς το 30% της αστυνομικής δύναμης καλείται ν’ αντιμετωπίσει το 70% της εγκληματικότητας. Όπως δήλωσε υπάρχουν ειδικά επιχειρησιακά σχέδια σε ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται σημαντική προσπάθεια περιορισμού των παραβατικών συμπεριφορών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 20
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ