Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο «στρατηγός» σε νέο στρατηγείο

Ο κομβικός ρόλος που αναλαμβάνει στην νέα κυβέρνηση ως υπουργός Εσωτερικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολύ κρίσιμη και κομβική θεωρείται η παρουσία του Τάκη Θεοδωρικάκου στο νέο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα του εκλογικού νόμου, αλλά και τις επιπτώσεις που είχε η εφαρμογή της απλής αναλογικής στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr καταρτίζεται ήδη νομοσχέδιο, το οποίο θα οδηγηθεί άμεσα στη Βουλή, αφού όμως προηγηθεί κύκλος επαφών με την ΚΕΔΕ και τους νέους Περιφερειάρχες. Θεωρείται βέβαιο πως σε αυτές τις επαφές θα βρεθεί πεδίο συνεννόησης, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων και Περιφερειαρχών ανήκουν στη ΝΔ ή υποστηρίχθηκαν από αυτήν.

Κομβικό σημείο στο σχέδιο της κυβέρνησης και του νέου υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, θεωρείται πως θα είναι η στρατηγική για εδραίωση της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη -και ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα αναλάβει το βάρος να το φέρει εις πέρας- να μην κάνει το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που στα σχεδόν 5 χρόνια της εξουσίας του δεν “έχτισε” στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Έκθετη η κυβέρνηση με την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Μετράμε εθνικές ήττες
Στο στόχαστρο του κόμματος Τσίπρα οι χειρισμοί Γεραπετρίτη - Η Αμαλίας ζητεί εξηγήσεις για τη μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και την καθυστέρηση στην επέκταση των χωρικών υδάτων
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) 12
Σωτήρης Σέρμπος στο newsit.gr για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Η Ελλάδα δεν διαθέτει μόχλευση στη Λιβύη – Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν αρκεί χωρίς παρουσία στο πεδίο»
Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του ΔΠΘ και πρώην διπλωματικός σύμβουλος αναλύει πώς η Τουρκία ενίσχυσε την επιρροή της, τις αδυναμίες της ελληνικής στρατηγικής και τους κινδύνους για την ηλεκτρική διασύνδεση, τα 12 ναυτικά μίλια και την Ανατολική Μεσόγειο
Χαλίφα Χαφτάρ 22