Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Σαφάρι» της αστυνομίας στις ΛΕΑ – Στα σπίτια των παραβατών οι κλήσεις

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Σαφάρι» της αστυνομίας στις ΛΕΑ – Στα σπίτια των παραβατών οι κλήσεις
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Σαφάρι» των Αρχών για τις παραβιάσεις της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) στους αυτοκινητοδρόμους, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (3.5.2022) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ παράλληλα οι κλήσεις της Τροχαίας θα αποστέλλονται στα σπίτια των παραβατών.

Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ και οργανωμένη επιχείρηση της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα για την παράνομη χρήση της ΛΕΑ από τους οδηγούς, ανακοίνωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Μάλιστα, επισήμανε ότι για τις παραβάσεις στη ΛΕΑ, δεν θα κόβεται επί τόπου κλήση για να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά η επιβεβαίωση της παράβασης θα γίνεται με λήψη φωτογραφίας και η κλήση με το πρόστιμο θα αποστέλλεται κατ’ οίκον στους παραβάτες.

«Το βασικό που πρέπει να εμπεδωθεί από όλους είναι ότι οι νόμοι είναι νόμοι, ισχύουν για όλους και τηρούνται για όλους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και επισήμανε ότι «πριν λίγες ημέρες είχαμε μία από τις πιο μαζικές εξόδους της ελληνικής ιστορίας με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα και στο εθνικό οδικό δίκτυο δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός».

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, επισημαίνοντας πως μέχρι τα τέλη Μαΐου οι 400 ειδικοί φρουροί των πανεπιστημίων θα έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους, καθώς και στο υψίστης σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας έργο αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως για το θέμα έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τότε θα τεθούν όλα τα ζητήματα στον ελληνικό λαό, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «θα ξαναδώσει μία νέα αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις