Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος στο «Live News»: Θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες προσφέροντας ασφάλεια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” για την εξάρθρωση της συμμορίας που είχε ως ορμητήριο και έδρα τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης.

«Καμία σοβαρή κυβέρνηση δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιου είδους καταστάσεις. Πιστεύω ως Πολιτεία και ως κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις με αποφασιστικότητα και αυτό έγινε χθες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Και συνέχισε: «Αναβαθμίζουμε το ελληνικό Πανεπιστήμιο, θα αναβαθμίσουμε τις φοιτητικές εστίες προσφέροντας ασφάλεια στους φοιτητές και στους καθηγητές, γιατί σεβόμαστε τα λεφτά του φορολογούμενου».

Για την δόκιμο αστυνομικό που συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε: «Οι πράξεις της είναι απολύτως καταδικαστέες, απαράδεκτες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του Αστυνομικού και δεν έχει καμία θέση τις τάξεις της Αστυνομίας».

Για την λειτουργία της ΟΠΠΙ ο υπουργός σχολίασε: «Αυτοί οι νέοι και οι νέες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι χθεσινοί φοιτητές, είναι εκεί για να περιπολούν στα campus και να προστατεύουν τα παιδιά μας, πάντα σε πλήρη συνεννόηση με την Πρυτανεία του εκάστοτε πανεπιστημιακού ιδρύματος».

Μέσα από την εκπομπή του Live News ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να δουν θετικά τις προσπάθειες ασφάλειας που γίνονται στα ελληνικά πανεπιστήμια».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331