Πολιτική

Τασούλας: Αλλαγές στον τρόπο σύστασης των εξεταστικών επιτροπών

Ανατροπές στον τρόπο σύστασης των εξεταστικών επιτροπών προανήγγειλε ο Κώστας Τασούλας, λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία στη βουλή για την εκλογή προέδρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Τασούλας σε προδημοσίευση ηχητικού αποσπάσματος της συνέντευξης από το ONE CHANNEL – ολόκληρη θα αναρτηθεί αύριο στον ιστότοπο- ο κ. Τασούλας δηλώνει πως μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης η αντιπολίτευση θα έχει δικαίωμα να ζητήσει και να μην απορρίπτεται από την κυβερνητική πλειοψηφία τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Εμείς ως ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή είχαμε προτείνει οι εξεταστικές επιτροπές να γίνονται και με πρόταση της αντιπολιτεύσεως, χωρίς να απαιτείται η πλειοψηφία των βουλευτών. Αυτή η πρόταση ψηφίστηκε και απομένει στην παρούσα Βουλή να ολοκληρωθεί και να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα. Έτσι, η εξεταστική επιτροπή δεν θα είναι προνόμιο μόνο για την πλειοψηφία, θα είναι και για την μειοψηφία, η οποία θα έχει δικαίωμα να ζητήσει μέχρι και δύο εξεταστικές επιτροπές».

Συμπλήρωσε πως «είναι μία μεγάλη καινοτομία την οποία δεν τόλμησε ποτέ καμία αναθεώρηση και κανένα κόμμα να προτείνει. Όσο για το ποιες εξεταστικές επιτροπές θα προτείνει η πλειοψηφία ή η αντιπολίτευση, αυτό θα το κρίνουν τα κόμματα».

Σε ότι αφορά τον ρόλο του είπε «εγώ, βαδίζοντας προς το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, αρχίζω να τηρώ κάποιες αποστάσεις, χωρίς να αποποιούμαι την ιδιότητά μου ως Νεοδημοκράτης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία