Πολιτική

Τασούλας: Αλλαγές στον τρόπο σύστασης των εξεταστικών επιτροπών

Ανατροπές στον τρόπο σύστασης των εξεταστικών επιτροπών προανήγγειλε ο Κώστας Τασούλας, λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία στη βουλή για την εκλογή προέδρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Τασούλας σε προδημοσίευση ηχητικού αποσπάσματος της συνέντευξης από το ONE CHANNEL – ολόκληρη θα αναρτηθεί αύριο στον ιστότοπο- ο κ. Τασούλας δηλώνει πως μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης η αντιπολίτευση θα έχει δικαίωμα να ζητήσει και να μην απορρίπτεται από την κυβερνητική πλειοψηφία τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Εμείς ως ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή είχαμε προτείνει οι εξεταστικές επιτροπές να γίνονται και με πρόταση της αντιπολιτεύσεως, χωρίς να απαιτείται η πλειοψηφία των βουλευτών. Αυτή η πρόταση ψηφίστηκε και απομένει στην παρούσα Βουλή να ολοκληρωθεί και να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα. Έτσι, η εξεταστική επιτροπή δεν θα είναι προνόμιο μόνο για την πλειοψηφία, θα είναι και για την μειοψηφία, η οποία θα έχει δικαίωμα να ζητήσει μέχρι και δύο εξεταστικές επιτροπές».

Συμπλήρωσε πως «είναι μία μεγάλη καινοτομία την οποία δεν τόλμησε ποτέ καμία αναθεώρηση και κανένα κόμμα να προτείνει. Όσο για το ποιες εξεταστικές επιτροπές θα προτείνει η πλειοψηφία ή η αντιπολίτευση, αυτό θα το κρίνουν τα κόμματα».

Σε ότι αφορά τον ρόλο του είπε «εγώ, βαδίζοντας προς το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, αρχίζω να τηρώ κάποιες αποστάσεις, χωρίς να αποποιούμαι την ιδιότητά μου ως Νεοδημοκράτης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Διαγράφονται από τα πανεπιστήμια 285.000 αιώνιους φοιτητές - «Δεύτερη ευκαιρία» σε 30.000 που επέστρεψαν στα έδρανα
Στα μητρώα των ΑΕΙ υπάρχει εγγεγραμμένος φοιτητής από το 1935 - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις προσλήψεις στα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών
Πανεπιστήμιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόμβος ενέργειας η Ελλάδα – Οι νέοι Κρητικοί να πειστούν ότι οι «βεντέτες» είναι απόβλητα περασμένων καιρών
«Πολλά ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν για αυτό το ιστορικό διήμερο που χώρεσε μέσα σε 48 ώρες προσπάθειες ετών για να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κόμβο ενέργειας» αναφερόμενος στα ενεργειακά deals
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 91
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 44