Πολιτική

Τασούλας – Μακρόν στο προεδρικό: Οι ιστορικοί δεσμοί των δύο χωρών και η μακρά σχέση φιλίας και συνεργασίας

«Η επίσκεψη Μακρόν σηματοδοτεί ταυτόχρονα την επέκταση και τη διεύρυνση αυτών των σχέσεων προς όφελος όχι μόνο των δύο λαών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης»

Το εξαιρετικό κλίμα των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, αλλά και η βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας τους επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση των Προέδρων των δύο χωρών, Κωνσταντίνου Τασούλα και Εμανουέλ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Παρασκευής (24.04.2026) πριν από το επίσημο δείπνο.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας τόνισε ότι η παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο (25.04.2026) επισφραγίζει τους ιστορικούς δεσμούς των χωρών μας και τη μακρά σχέση φιλίας και συνεργασίας και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την επέκταση και τη διεύρυνση αυτών των σχέσεων προς όφελος όχι μόνο των δύο λαών μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Δείτε όλες τις εξελίξεις γύρω από την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα ΕΔΩ

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή αναφέρθηκε, στις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Live η επίσκεψη Μητσοτάκη και Μακρόν στη φρεγάτα «Κίμων» και η υπογραφή της νέας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας
«Αν η Τουρκία απειλήσει την Ελλάδα, να ξέρετε ότι θα είμαστε εδώ» ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρόεδρος χθες στην πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα
Εμανουέλ Μακρόν