Πολιτική

Τασούλας: Ο πρώτος… ηλεκτρικός της Βουλής! pics

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα δύο πρώτα υπηρεσιακά  ηλεκτρικά της αυτοκίνητα παρέλαβε η Βουλή: Το ένα το χρησιμοποιεί για την μετακίνησή του εντός των Αθηνών ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και το άλλο ο γενικός γραμματέας της Βουλής.

28 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έχουν ζητήσει να παραλάβουν, αντικαθιστώντας τα συμβατικά που έχουν, συνολικά 26 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές. Αυτοί που έχουν επιδείξει σχετικό ενδιαφέρον είναι βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρειες της Αθήνας και της Αττικής καθώς έχουν περιορισμένη αυτονομία και δεν υπάρχει επαρκές δίκτυο επαναφόρτησης σε όλη την χώρα.

Εντυπωσιασμένος ο Τασούλας!

Ο πρόεδρος της Βουλής έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις επιδώσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι βλέποντας ο ένας βουλευτής από τον άλλο τα πλεονεκτήματα τους θα επιλέξουν και αυτοί να αντικαταστήσουν τα βουλευτικά τους οχήματα καθώς είναι πολύ οικονομικά και αθόρυβα.

Τασούλας tasoulas voulh Τασούλας tasoulas voulh Τασούλας

Το συγκεριμένο μοντέλο οχήματος δεν έχει κυβώτιο ταχυτήτων, έχει ισχύ 136 ίππους, διανύει 100 χιλιόμετρα με μόλις 2,5 ευρώ και η αυτονομία του εντός πόλεως καλύπτει απόσταση 240 χιλιομέτρων.

Η ΔΕΗ έχει εγκαταστήσει στο γκαράζ της Βουλής τέσσερες πηγές όπου δωρεάν οι βουλευτές μπορούν, σε μια πρώτη φάση, να φορτίζουν τα οχήματά τους.

Ο… πρώτος Τασούλας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επιδεικνύοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το ηλεκτρικό του όχημα ανέφερε πως ««για πρώτη φορά οι υπηρεσίες της Βουλής και οι βουλευτές μπαίνουμε στην ηλεκτρική κίνηση, παραλαμβάνοντας υπηρεσιακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον. Η  μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας είναι η συμφιλίωση με το περιβάλλον. Η Ευρώπη, ο ΟΗΕ, οι πάντες έχουν βάλει ποσοτικές παραμέτρους τους οποίους πρέπει να πετύχουμε. Η Ελλάδα, έχει αποδεχθεί αυτή την πρόκληση» Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «η  Βουλή δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την εκστρατεία προστασίας του περιβάλλοντος, προστασίας της ζωής μας, του πλανήτη μας και του μέλλοντός μας» και πρόσθεσε πως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι άνετα, είναι ό,τι πρέπει για να κυκλοφορεί κανείς, σεβόμενος τον εαυτό του, σεβόμενος το περιβάλλον, σεβόμενος τον συμπολίτη του», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως ανέφερε ότι δεν είναι αυτό το μόνο «πράσινο» αποτύπωμα της Βουλής αλλά παράλληλα έχζουμε προβεί σε ενρέγειες για να μειώσουμε   κατά 40% τις ανάγκες της Βουλής σε ενέργεια και στο πλαίσιο αυτό  σύντομα θα  ανακαινιστούν και τα  κουφωμάτων και τα κλιματιστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
7
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ