Πολιτική

Τασούλας: Ο πρώτος… ηλεκτρικός της Βουλής! pics

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα δύο πρώτα υπηρεσιακά  ηλεκτρικά της αυτοκίνητα παρέλαβε η Βουλή: Το ένα το χρησιμοποιεί για την μετακίνησή του εντός των Αθηνών ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και το άλλο ο γενικός γραμματέας της Βουλής.

28 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έχουν ζητήσει να παραλάβουν, αντικαθιστώντας τα συμβατικά που έχουν, συνολικά 26 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές. Αυτοί που έχουν επιδείξει σχετικό ενδιαφέρον είναι βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρειες της Αθήνας και της Αττικής καθώς έχουν περιορισμένη αυτονομία και δεν υπάρχει επαρκές δίκτυο επαναφόρτησης σε όλη την χώρα.

Εντυπωσιασμένος ο Τασούλας!

Ο πρόεδρος της Βουλής έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις επιδώσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι βλέποντας ο ένας βουλευτής από τον άλλο τα πλεονεκτήματα τους θα επιλέξουν και αυτοί να αντικαταστήσουν τα βουλευτικά τους οχήματα καθώς είναι πολύ οικονομικά και αθόρυβα.

Τασούλας tasoulas voulh Τασούλας tasoulas voulh Τασούλας

Το συγκεριμένο μοντέλο οχήματος δεν έχει κυβώτιο ταχυτήτων, έχει ισχύ 136 ίππους, διανύει 100 χιλιόμετρα με μόλις 2,5 ευρώ και η αυτονομία του εντός πόλεως καλύπτει απόσταση 240 χιλιομέτρων.

Η ΔΕΗ έχει εγκαταστήσει στο γκαράζ της Βουλής τέσσερες πηγές όπου δωρεάν οι βουλευτές μπορούν, σε μια πρώτη φάση, να φορτίζουν τα οχήματά τους.

Ο… πρώτος Τασούλας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επιδεικνύοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το ηλεκτρικό του όχημα ανέφερε πως ««για πρώτη φορά οι υπηρεσίες της Βουλής και οι βουλευτές μπαίνουμε στην ηλεκτρική κίνηση, παραλαμβάνοντας υπηρεσιακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον. Η  μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας είναι η συμφιλίωση με το περιβάλλον. Η Ευρώπη, ο ΟΗΕ, οι πάντες έχουν βάλει ποσοτικές παραμέτρους τους οποίους πρέπει να πετύχουμε. Η Ελλάδα, έχει αποδεχθεί αυτή την πρόκληση» Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «η  Βουλή δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την εκστρατεία προστασίας του περιβάλλοντος, προστασίας της ζωής μας, του πλανήτη μας και του μέλλοντός μας» και πρόσθεσε πως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι άνετα, είναι ό,τι πρέπει για να κυκλοφορεί κανείς, σεβόμενος τον εαυτό του, σεβόμενος το περιβάλλον, σεβόμενος τον συμπολίτη του», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως ανέφερε ότι δεν είναι αυτό το μόνο «πράσινο» αποτύπωμα της Βουλής αλλά παράλληλα έχζουμε προβεί σε ενρέγειες για να μειώσουμε   κατά 40% τις ανάγκες της Βουλής σε ενέργεια και στο πλαίσιο αυτό  σύντομα θα  ανακαινιστούν και τα  κουφωμάτων και τα κλιματιστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης 19
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 37
Ινστιτούτο Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ: Αυξάνονται οι χρεώσεις, αλλά η θωράκιση του δικτύου μένει πίσω
Ανάλυση του ΙΝΑΤ συνδέει τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής και θέτει ερωτήματα για τις προτεραιότητες της διοίκησης, τις επενδύσεις, τα μερίσματα και την αξιοποίηση των δημόσιων πόρων
O Αλέξης Τσίπρας (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η βιομηχανία, στόχος μας το αναπτυξιακό άλμα»
Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση με την Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και τεχνολογική αναβάθμιση
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
ΕΛΑΣ κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάρρευση οροφής στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Έργα «επικοινωνιακής βιτρίνας» στο ΕΣΥ
Το περιστατικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια έργων ανακαίνισης από τον υπουργό Υγείας, πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσταση του ΕΣΥ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του ΤΕΠ πριν από λίγες ημέρες ΓΡ.ΤΠ.