Πολιτική

Τασούλας: Ο πρώτος… ηλεκτρικός της Βουλής! pics

Τα δύο πρώτα υπηρεσιακά  ηλεκτρικά της αυτοκίνητα παρέλαβε η Βουλή: Το ένα το χρησιμοποιεί για την μετακίνησή του εντός των Αθηνών ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και το άλλο ο γενικός γραμματέας της Βουλής.

28 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έχουν ζητήσει να παραλάβουν, αντικαθιστώντας τα συμβατικά που έχουν, συνολικά 26 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές. Αυτοί που έχουν επιδείξει σχετικό ενδιαφέρον είναι βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρειες της Αθήνας και της Αττικής καθώς έχουν περιορισμένη αυτονομία και δεν υπάρχει επαρκές δίκτυο επαναφόρτησης σε όλη την χώρα.

Εντυπωσιασμένος ο Τασούλας!

Ο πρόεδρος της Βουλής έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις επιδώσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι βλέποντας ο ένας βουλευτής από τον άλλο τα πλεονεκτήματα τους θα επιλέξουν και αυτοί να αντικαταστήσουν τα βουλευτικά τους οχήματα καθώς είναι πολύ οικονομικά και αθόρυβα.

Τασούλας tasoulas voulh Τασούλας tasoulas voulh Τασούλας

Το συγκεριμένο μοντέλο οχήματος δεν έχει κυβώτιο ταχυτήτων, έχει ισχύ 136 ίππους, διανύει 100 χιλιόμετρα με μόλις 2,5 ευρώ και η αυτονομία του εντός πόλεως καλύπτει απόσταση 240 χιλιομέτρων.

Η ΔΕΗ έχει εγκαταστήσει στο γκαράζ της Βουλής τέσσερες πηγές όπου δωρεάν οι βουλευτές μπορούν, σε μια πρώτη φάση, να φορτίζουν τα οχήματά τους.

Ο… πρώτος Τασούλας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επιδεικνύοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το ηλεκτρικό του όχημα ανέφερε πως ««για πρώτη φορά οι υπηρεσίες της Βουλής και οι βουλευτές μπαίνουμε στην ηλεκτρική κίνηση, παραλαμβάνοντας υπηρεσιακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον. Η  μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας είναι η συμφιλίωση με το περιβάλλον. Η Ευρώπη, ο ΟΗΕ, οι πάντες έχουν βάλει ποσοτικές παραμέτρους τους οποίους πρέπει να πετύχουμε. Η Ελλάδα, έχει αποδεχθεί αυτή την πρόκληση» Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «η  Βουλή δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την εκστρατεία προστασίας του περιβάλλοντος, προστασίας της ζωής μας, του πλανήτη μας και του μέλλοντός μας» και πρόσθεσε πως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι άνετα, είναι ό,τι πρέπει για να κυκλοφορεί κανείς, σεβόμενος τον εαυτό του, σεβόμενος το περιβάλλον, σεβόμενος τον συμπολίτη του», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως ανέφερε ότι δεν είναι αυτό το μόνο «πράσινο» αποτύπωμα της Βουλής αλλά παράλληλα έχζουμε προβεί σε ενρέγειες για να μειώσουμε   κατά 40% τις ανάγκες της Βουλής σε ενέργεια και στο πλαίσιο αυτό  σύντομα θα  ανακαινιστούν και τα  κουφωμάτων και τα κλιματιστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 110
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 5
«Βραχυκύκλωμα» από τα μπλόκα των αγροτών δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα: Τα αιτήματα και οι κοινωνικές αντιδράσεις
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι τα μπλόκα που στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων οδηγούν στην υπονόμευση των αιτημάτων των αγροτών
Μπλόκο αγροτών 13