Πολιτική

Τασούλας: Ο πρώτος… ηλεκτρικός της Βουλής! pics

Τα δύο πρώτα υπηρεσιακά  ηλεκτρικά της αυτοκίνητα παρέλαβε η Βουλή: Το ένα το χρησιμοποιεί για την μετακίνησή του εντός των Αθηνών ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και το άλλο ο γενικός γραμματέας της Βουλής.

28 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έχουν ζητήσει να παραλάβουν, αντικαθιστώντας τα συμβατικά που έχουν, συνολικά 26 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές. Αυτοί που έχουν επιδείξει σχετικό ενδιαφέρον είναι βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρειες της Αθήνας και της Αττικής καθώς έχουν περιορισμένη αυτονομία και δεν υπάρχει επαρκές δίκτυο επαναφόρτησης σε όλη την χώρα.

Εντυπωσιασμένος ο Τασούλας!

Ο πρόεδρος της Βουλής έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις επιδώσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι βλέποντας ο ένας βουλευτής από τον άλλο τα πλεονεκτήματα τους θα επιλέξουν και αυτοί να αντικαταστήσουν τα βουλευτικά τους οχήματα καθώς είναι πολύ οικονομικά και αθόρυβα.

Τασούλας tasoulas voulh Τασούλας tasoulas voulh Τασούλας

Το συγκεριμένο μοντέλο οχήματος δεν έχει κυβώτιο ταχυτήτων, έχει ισχύ 136 ίππους, διανύει 100 χιλιόμετρα με μόλις 2,5 ευρώ και η αυτονομία του εντός πόλεως καλύπτει απόσταση 240 χιλιομέτρων.

Η ΔΕΗ έχει εγκαταστήσει στο γκαράζ της Βουλής τέσσερες πηγές όπου δωρεάν οι βουλευτές μπορούν, σε μια πρώτη φάση, να φορτίζουν τα οχήματά τους.

Ο… πρώτος Τασούλας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επιδεικνύοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το ηλεκτρικό του όχημα ανέφερε πως ««για πρώτη φορά οι υπηρεσίες της Βουλής και οι βουλευτές μπαίνουμε στην ηλεκτρική κίνηση, παραλαμβάνοντας υπηρεσιακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον. Η  μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας είναι η συμφιλίωση με το περιβάλλον. Η Ευρώπη, ο ΟΗΕ, οι πάντες έχουν βάλει ποσοτικές παραμέτρους τους οποίους πρέπει να πετύχουμε. Η Ελλάδα, έχει αποδεχθεί αυτή την πρόκληση» Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «η  Βουλή δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την εκστρατεία προστασίας του περιβάλλοντος, προστασίας της ζωής μας, του πλανήτη μας και του μέλλοντός μας» και πρόσθεσε πως τα ηλεκτρικά οχήματα είναι άνετα, είναι ό,τι πρέπει για να κυκλοφορεί κανείς, σεβόμενος τον εαυτό του, σεβόμενος το περιβάλλον, σεβόμενος τον συμπολίτη του», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως ανέφερε ότι δεν είναι αυτό το μόνο «πράσινο» αποτύπωμα της Βουλής αλλά παράλληλα έχζουμε προβεί σε ενρέγειες για να μειώσουμε   κατά 40% τις ανάγκες της Βουλής σε ενέργεια και στο πλαίσιο αυτό  σύντομα θα  ανακαινιστούν και τα  κουφωμάτων και τα κλιματιστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα «σταθμός» ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο – Οι εκτιμήσεις για τα γεωστρατηγικά οφέλη
Στα «οφέλη» για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Αθήνα προσθέτει και το γεγονός ότι η Άγκυρα, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «εμφανίζεται αμήχανη», με στενά περιθώρια αντίδρασης...
συστοιχία Patriot
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 46
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης
Νικήτας Κακλαμάνης για τις φωτογραφίες της Καισαριανής: Μνημείο της νεότερης ιστορίας και οδηγός συλλογικής μνήμης
Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έκθεση του πολύτιμου αυτού υλικού από το υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό
Φωτογραφίες 200 της Καισαριανής
Ανδρουλάκης: Η Κύπρος να στηριχτεί από όλη την Ευρώπη, λάθος η απόλυτη κάθετη ταύτιση του Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί στήριξη της Λευκωσία από το σύνολο της ΕΕ, απορρίπτει την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν και ασκεί σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό
Οι φρεγάτες «Ψαρά» και «Κίμων» πλέουν ανοιχτά της Λεμεσού, στην Κύπρο 5