Σάββατο, 13 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Τασούλας: «Όσοι καλύπτουν τον Πολάκη έχουν τεράστιες ευθύνες» – Τι απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Τασούλας: «Όσοι καλύπτουν τον Πολάκη έχουν τεράστιες ευθύνες» – Τι απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη διακοπή λόγω του επεισοδίου με τον Παύλο Πολάκη, η συνεδρίαση στη Βουλή άρχισε ξανά στις 22.25, ανεβαίνοντας αυτή την φορά στην έδρα, όχι ο Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Μπούρας.

Ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Μπούρας είπε πως «επικοινώνησα με τον κ. Τασούλα και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα. Μου προσέθεσε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντάς τον. Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες».

Δείτε όσα έγιναν στη Βουλή

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια, γράφοντας χαρακτηριστικά: “ΕΝΤΕΛΕΙ …Ο Τασουλας δεν ήρθε, εστειλε τον αντιπρόεδρο Μπούρα να διακόψει τη συνεδρίαση!! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ αύριο στις 11.00 το πρωί. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΞΑΝΑ! Δεν θα τους περάσει!”.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ.Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο. Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία. Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία”.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Πολάκη επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος

“Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους. Οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους.”, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

Και… νέα απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που άρχει ο λαός. Και ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών, της πλειοψηφίας, όχι των ολιγαρχών, των εταιρειών, των μεσαζόντων και των λογοκριτών. Ο Λουδοβίκος ο 16ος το κατανόησε καθυστερημένα στη Γαλλική Επανάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης αρκεί να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές», ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανάρτηση – απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ.

ΚΙΝΑΛ: Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση δεν αξίζει στον ελληνικό λαό

“Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών.

Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας.

Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό”, ανέφερε το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις