Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέλος το επίδομα ενοικίου για υπουργούς και υφυπουργούς

επίδομα ενοικίου

Τροπολογία για την κατάργηση του επιδόματος ενοικίου σε υπουργούς ,αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια .

Η τροπολογία έρχεται μετά τις δύο παραιτήσεις του ζεύγους Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ράνιας Αντωνοπούλου από την θέση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αντίστοιχα, όταν έγινε γνωστό ότι παρά το «παχυλό» τους «πόθεν εσχες» η κυρία Αντωνοπούλου είχε κάνει αίτηση και έπαιρνε το σχετικό επίδομα ενοικίου. Ένα θέμα που αποκάλυψε βέβαια ότι και άλλοι πρώην υπουργοί, ανπαληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί είχαν σπεύσει να κάνουν χρήση της διάταξης που είχε το 2015 με το μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παράλληλα έκοβε συντάξεις και επιδόματα για τους πολίτες.

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι όσοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί έκαναν χρήση του νόμου που ίσχυσε από την 1η Φεβρουαρίου του 2015 και πήραν το επίδομα ενοικίου, τα ποσά αυτά θα πρέπει να τα επιστρέψουν αναδρομικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις