Πολιτική

Τέμπη: Αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Αναβολή της συζήτησης στη Βουλή και λήψη απόφασης από την Ολομέλεια στην πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος ανέφερε στη Βουλή ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ επέλεξε ως «σανίδα σωτηρίας» να προτεραιοποιηθεί η απόφαση της σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής που πρότεινε το ΚΚΕ «έναντι άλλων προτάσεων που έχουν κατατεθεί. Και ζήτησε να γίνει μια συνολική συζήτηση με όλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και από όλα τα άλλα κόμματα

«Εσείς είσαστε υπερωκεάνειο της σωτηρία της ΝΔ», του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε ότι «τα ισραηλινά FAKE NEWS κάνουν και εδώ την εμφάνισή τους από το ΠΑΣΟΚ».

Κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να διαβάσει την πρόταση του ΚΚΕ όπου μιλάει για διερεύνηση πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών και απέδωσε την άρνηση του ΠΑΣΟΚ στην διερεύνηση στο σύνολο των συμβάσεων στους σιδηροδρόμους επειδή μέσα είναι και ονόματα Υπουργών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Πράγματα, όπως είπε ο κ. Παφίλης, που θα ειπωθούν στην Εξεταστική.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε αντιφατική την πρόταση της ενιαίας συζήτησης όλων των προτάσεων (Εξεταστικής και Προανακριτικής) από την Ολομέλεια, καθώς είναι κοινοβουλευτικές διακριτές διαδικασίες και δεν θα μπορούσε να γίνει.

Ο κ. Πλεύρης παρατήρησε ότι το ΚΚΕ πρόλαβε και κατέθεσε πριν από το ΠΑΣΟΚ που καθυστερούσε, αναζητώντας συμπλεύσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει την πρότασή του για σύσταση της προανακριτικής επιτροπής που τελικά και πρότεινε. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως  η ΝΔ δεν φοβάται την διερεύνηση της υπόθεσης μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ  που φοβάται να διερευνήσει τη δική του περίοδο διακυβέρνησης για όσα έγιναν στους σιδηροδρόμους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας ανέφερε ότι το δικό του κόμμα έχει καταθέσει αίτημα σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη από το καλοκαίρι που δεν συζητήθηκε ως θα όφειλε από τον Κανονισμό της Βουλής. Απέδωσε σκοπιμότητες και στο ΠΑΣΟΚ. 

Η πρόταση αναβολής της συζήτησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφίας από την Ολομέλεια. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα μπλόκα των αγροτών προκαλούν «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση: Οι ανήσυχοι βουλευτές επαρχίας και οι «κόκκινες γραμμές»
Σήμερα ο πρωθυπουργός, παραθέτει δείπνο στο πρώτο γκρουπ βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι περιμένουν, μεταξύ άλλων, να ακούσουν τις θέσεις του για το θέμα
Μπλόκα αγροτών
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα: Με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης σήμερα η παρουσίαση της «Ιθάκης»
Ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και θα περιγράψει με μελανά χρώματα τις επιλογές της κυβέρνησης που, κατά τον ίδιο, έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21
Νίκη Κεραμέως: Τα νέα δεδομένα μετά την κοινωνική συμφωνία – Πώς θα αυξηθούν οι μισθοί με τις συλλογικές συμβάσεις
Σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί η συμφωνία, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στις αρχές του 2026 έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή και ανοίγει ο δρόμος για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ»
«Με την γεμάτη τόλμη κυβέρνηση του Τραμπ οι σχέσεις ολοένα και βελτιώνονται, μαζί ΗΠΑ - Ελλάδα επεκτείνουν τις σχέσεις τους σε επίπεδο Άμυνας και Οικονομίας, ενώ Προωθούμε την Ελλάδα ως hub ενέργειας» λέει η πρέσβης των ΗΠΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 9