Πολιτική

Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με πυρά κατά ΝΔ – ΚΚΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει τις επόμενες ώρες αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Σε σχετική του ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει βολές ενάντια σε ΝΔ και ΚΚΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αίτημα για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη θα βασίζεται στο περιεχόμενο της ποινικής δικογραφίας, που έχει αποστείλει η Ευρωπαία Εισαγγελέας από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για τη σύμβαση «717/2014», με απαράβατο όρο τη συμπερίληψη της περιόδου διαμόρφωσης της σύμβασης και την ενσωμάτωση των ευθυνών.

Επιπλέον, σημειώνει η Κουμουνδούρου, εντός της αποσβεστικής προθεσμίας που προβλέπει η νομοθεσία και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Βουλής, θα κατατεθεί και αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η μέχρι σήμερα εμπειρία από την διερεύνηση υποθέσεων στην Βουλή μέσω κοινοβουλευτικών επιτροπών – είτε εξεταστικών, είτε προανακριτικών – από τη κυβέρνηση της ΝΔ είναι απογοητευτική, καθώς με την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία οδηγεί σε συγκάλυψη και αμνήστευση των υποθέσεων.

Είτε πρόκειται για εξεταστικές είτε για προκαταρκτικές επιτροπές, έχει αποδειχθεί ότι αχρηστεύονται από τη ΝΔ διά της κομματικής εργαλειοποίησης του κανόνα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει η ελληνική κοινωνία.

Ωστόσο, έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα αξιοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία που έχουμε στην διάθεσή μας για την διερεύνηση της αλήθειας, καταθέτοντας τη δική μας πρόταση δύο προανακριτικών επιτροπών.

Παρότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι παντελώς παρελκυστική και αποσκοπεί καταφανώς στη διάχυση των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο και ανεύθυνο για το έγκλημα των Τεμπών (ακόμη και στην Ε.Ε επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες…), ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σεβόμενος τη μνήμη των 57 θυμάτων και συντασσόμενος πλήρως στο πλευρό των συγγενών τους που ψάχνουν δικαίωση, αποφάσισε – πέρα από την κατάθεση δικής του πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής – να συμπράξει σε κάθε πρωτοβουλία (από όπου κι αν προέρχεται, οποιοδήποτε κίνητρο και οποιαδήποτε σκοπιμότητα κι αν κρύβει και οποιαδήποτε κατάληξη κι αν έχει) που θα μπορούσε να ρίξει έστω και λίγο φως στο σκοτάδι που επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 123
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 17
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα