Πολιτική

Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με πυρά κατά ΝΔ – ΚΚΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει τις επόμενες ώρες αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Σε σχετική του ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει βολές ενάντια σε ΝΔ και ΚΚΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αίτημα για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη θα βασίζεται στο περιεχόμενο της ποινικής δικογραφίας, που έχει αποστείλει η Ευρωπαία Εισαγγελέας από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για τη σύμβαση «717/2014», με απαράβατο όρο τη συμπερίληψη της περιόδου διαμόρφωσης της σύμβασης και την ενσωμάτωση των ευθυνών.

Επιπλέον, σημειώνει η Κουμουνδούρου, εντός της αποσβεστικής προθεσμίας που προβλέπει η νομοθεσία και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Βουλής, θα κατατεθεί και αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η μέχρι σήμερα εμπειρία από την διερεύνηση υποθέσεων στην Βουλή μέσω κοινοβουλευτικών επιτροπών – είτε εξεταστικών, είτε προανακριτικών – από τη κυβέρνηση της ΝΔ είναι απογοητευτική, καθώς με την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία οδηγεί σε συγκάλυψη και αμνήστευση των υποθέσεων.

Είτε πρόκειται για εξεταστικές είτε για προκαταρκτικές επιτροπές, έχει αποδειχθεί ότι αχρηστεύονται από τη ΝΔ διά της κομματικής εργαλειοποίησης του κανόνα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει η ελληνική κοινωνία.

Ωστόσο, έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα αξιοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία που έχουμε στην διάθεσή μας για την διερεύνηση της αλήθειας, καταθέτοντας τη δική μας πρόταση δύο προανακριτικών επιτροπών.

Παρότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι παντελώς παρελκυστική και αποσκοπεί καταφανώς στη διάχυση των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο και ανεύθυνο για το έγκλημα των Τεμπών (ακόμη και στην Ε.Ε επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες…), ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σεβόμενος τη μνήμη των 57 θυμάτων και συντασσόμενος πλήρως στο πλευρό των συγγενών τους που ψάχνουν δικαίωση, αποφάσισε – πέρα από την κατάθεση δικής του πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής – να συμπράξει σε κάθε πρωτοβουλία (από όπου κι αν προέρχεται, οποιοδήποτε κίνητρο και οποιαδήποτε σκοπιμότητα κι αν κρύβει και οποιαδήποτε κατάληξη κι αν έχει) που θα μπορούσε να ρίξει έστω και λίγο φως στο σκοτάδι που επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να κάνει βίντεο για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να κάνει εναντίον της παράταξης»
Η αντιπολίτευση έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ντόκου χωρίς να εξετάσει όλα τα δεδομένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μαρία Καρυστιανού: «Τα εθνικά μας βρίσκονται στην πιο καίρια στιγμή – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει ούτε μέτρο από την εδαφική της κατάσταση»
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στην εκδήλωση για τα εθνικά ζητήματα, τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην περιοχή
Μαρία Καρυστιανού 17
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 257
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 118