Τετάρτη, 29 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με πυρά κατά ΝΔ – ΚΚΕ

Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με πυρά κατά ΝΔ – ΚΚΕ
Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει τις επόμενες ώρες αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Σε σχετική του ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει βολές ενάντια σε ΝΔ και ΚΚΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αίτημα για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη θα βασίζεται στο περιεχόμενο της ποινικής δικογραφίας, που έχει αποστείλει η Ευρωπαία Εισαγγελέας από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για τη σύμβαση «717/2014», με απαράβατο όρο τη συμπερίληψη της περιόδου διαμόρφωσης της σύμβασης και την ενσωμάτωση των ευθυνών.

Επιπλέον, σημειώνει η Κουμουνδούρου, εντός της αποσβεστικής προθεσμίας που προβλέπει η νομοθεσία και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Βουλής, θα κατατεθεί και αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η μέχρι σήμερα εμπειρία από την διερεύνηση υποθέσεων στην Βουλή μέσω κοινοβουλευτικών επιτροπών – είτε εξεταστικών, είτε προανακριτικών – από τη κυβέρνηση της ΝΔ είναι απογοητευτική, καθώς με την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία οδηγεί σε συγκάλυψη και αμνήστευση των υποθέσεων.

Είτε πρόκειται για εξεταστικές είτε για προκαταρκτικές επιτροπές, έχει αποδειχθεί ότι αχρηστεύονται από τη ΝΔ διά της κομματικής εργαλειοποίησης του κανόνα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει η ελληνική κοινωνία.

Ωστόσο, έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα αξιοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία που έχουμε στην διάθεσή μας για την διερεύνηση της αλήθειας, καταθέτοντας τη δική μας πρόταση δύο προανακριτικών επιτροπών.

Παρότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι παντελώς παρελκυστική και αποσκοπεί καταφανώς στη διάχυση των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο και ανεύθυνο για το έγκλημα των Τεμπών (ακόμη και στην Ε.Ε επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες…), ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σεβόμενος τη μνήμη των 57 θυμάτων και συντασσόμενος πλήρως στο πλευρό των συγγενών τους που ψάχνουν δικαίωση, αποφάσισε – πέρα από την κατάθεση δικής του πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής – να συμπράξει σε κάθε πρωτοβουλία (από όπου κι αν προέρχεται, οποιοδήποτε κίνητρο και οποιαδήποτε σκοπιμότητα κι αν κρύβει και οποιαδήποτε κατάληξη κι αν έχει) που θα μπορούσε να ρίξει έστω και λίγο φως στο σκοτάδι που επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις