Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Εδώ θα ταφεί, δίπλα στους προγόνους του – Εικόνες από το Τατόι

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Εδώ θα ταφεί, δίπλα στους προγόνους του – Εικόνες από το Τατόι

Δίπλα στους τάφους των προγόνων του, στα «βασιλικά κτήματα» στο Τατόι, θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος που πέθανε την Τρίτη (10.01.2023) σε ηλικία 83 ετών, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία».

Στο Τατόι έχει ταφεί και η μητέρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Φρειδερίκη, η οποία πέθανε το 1981, σε πολύ πιο δύσκολες πολιτικές συνθήκες και με νωπές τις μνήμες του δημοψηφίσματος για το Πολιτειακό.

Όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, ενώ στην τελετή θα παραστεί από την πλευρά της κυβέρνησης μόνο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Από το πρωί στο χώρο του “βασιλικού κοιμητηρίου” πραγματοποιούνται εργασίες, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος και να είναι έτοιμος για την ημέρα της ταφής.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από αρκετούς ιεράρχες. Ως πιθανή ημερομηνία για την τέλεση της κηδείας προκρίνεται η Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις