Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Τέσσερις ΣΥΡΙΖαίοι καθηγητές στην οικονομία! Ερχεται μπάχαλο…

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τρεις καθηγητές και η χώρα καταστράφηκε, έλεγε ο Μπίσμαρκ. Ο πρώτος καγκελάριος της Ενωμένης Γερμανίας ντε (εδώ που τα λέμε εγώ δεν τον ήξερα τον καγκελάριο. Στα χρόνια μου δεν υπήρχε Γερμανία. Κάτι βάρβαροι ζούσαν σε εκείνα τα κρύα μέρη. Τρήση την αντέγραψα από τον τύπο εδώ πάνω από εμένα που κάνει δήθεν σοβαρές αναλύσεις, τρομάρα του).

Αλλά βρε Αλέξη μου εσύ τους ξεπέρασες όλους. Είναι δυνατόν να μαζέψεις όχι τρεις, αλλά τέσσερις καθηγητές σε οικονομικά υπουργεία και να ελπίζεις ότι θα πάει καλά η οικονομία; Δεν φοβάσαι καθόλου; Μπράβο σου. Αλλά ξανασκέψου το βρε παιδί μου. Γιατί δεν λέω, καλοί καθηγητές οι Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, Σταθάκης και Μηλιός, αλλά αυτοί Αλέξη μου γνωρίζουν την οικονομία από σχεδιαγράμματα, στατιστικές και άλλες θεωρητικές κατασκευές. Και φοβάμαι μη σου προκύψει και πέμπτος, ο Λαπαβίτσας. Ωιμέ, ωιμέ δυστυχία μου.
Θα μου πείς θα έχουν τον Δραγασάκη πάνω από το κεφάλι τους που δεν είναι καθηγητής. Ναι βρε παιδί μου, αλλά τι να πρωτοκάνει ο Γιάννης;
Χάθηκαν τόσοι συνδικαλιστές σε επιχειρηματικές οργανώσεις; Δεν έχετε κανένα συριζαίο εκεί που να ξέρει την οικονομία, όπως κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας και όχι μόνο θεωρητικά;
Αν δεν βρίσκεις Αλέξη έχω μία πρόταση. Επιστράτευσε τον πρώην βιομήχανο και πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Αν θυμάσαι αλληθώριζε προς τα αριστερά.
Για σκέψου το λίγο. Αριστερός βιομήχανος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα καλύτερα. Αριστερός πρόεδρος του ΣΕΒ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το καλύτερο …νταούλι που μπορείς να παίξεις στις αγορές.
Ακου και μένα τον γερο-μάντη Αλέξη μου. Αν το κάνεις προβλέπω μεγάλο σουξέ. Και πούσαι. Μη φοβάσαι τον Λαφαζάνη και τις άλλες συνιστώσες. Εσύ είσαι ο πρωθυπουργός και θα κάνεις ότι γουστάρεις. Θυμήσου λίγο και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οποιος του κουνιόταν τον απέλυε εν πτήσει.
Εσύ για να διαφοροποιηθείς λίγο, μην λένε ότι τον αντιγράφεις,  προτείνω να τους στέλνεις ταξίδια με το καράβι και να τους απολύεις εν πλω. Πρωτότυπο ε;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε