Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ράμα στον απόηχο της υπόθεσης Μπελέρη

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ράμα στον απόηχο της υπόθεσης Μπελέρη

Μια φωτογραφία από τετ α τετ με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα ανέβασε στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσιοποίησε δέκα φωτογραφίες και μια από αυτές ήταν με τον Εντι Ράμα. 

Ο πρωθυπουργός είχε στείλει σαφή μηνύματα με ξεκάθαρους αποδέκτες, αναφορικά με το θέμα της διεύρυνσης που άπτεται με την υπόθεση Μπελέρη, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος αν και έχει εκλεγεί δήμαρχος Χειμάρρας.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.. «Η Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν η πρωταγωνίστρια στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανίων. Αυτή η προσέγγιση έχει ορισμένους κανόνες, είναι μία διαδικασία, όπου η κάθε χώρα αξιολογείται ξεχωριστά για την πρόοδο που κάνει, σε μία σειρά από θέματα συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων κράτους δικαίου.

Και για εμάς αυτό το θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρι είναι βασικά ένα ζήτημα κράτους δικαίου. Δεν είναι μια διμερής απλά διαφορά την οποία έχει η Ελλάδα με την Αλβανία. Κι εμείς αυτό το οποίο ζητάμε είναι το προφανές. Να αναγνωριστεί ότι ο Φρέντι Μπελέρι εκλέχθηκε νόμιμα δήμαρχος. Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της αλβανικής Δικαιοσύνης, αλλά δεν έγινε μία εκλογή, την οποία ο Φρέντι Μπελέρι την κέρδισε και δεν μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντά του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή, γιατί εκκρεμούν σε βάρος του κάποιες κατηγορίες.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Άρα τα πράγματα αυτά είναι πολύ ξεκάθαρα από την δική μας πλευρά και  προσβλέπουμε στο να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο αυτό το πρόβλημα να επιλυθεί, έτσι ώστε να γίνει σεβαστή η βούληση των πολιτών της Χειμάρρας. Άρα εμείς εξακολουθούμε να εργαζόμαστε ώστε να επιλυθεί το ζήτημα αυτό και να μπορέσει κι Αλβανία να αποδείξει ότι σε ένα κρίσιμο ζήτημα που είναι ο σεβασμός των εθνικών μειονοτήτων, έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα τα οποία όλοι μας απαιτούμε από μία χώρα που θέλει να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ευρωπαΐκή ένωση», είπε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις