Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης: Ανεμβολίαστοι το 86% των νεκρών τις τελευταίες μέρες

Θάνος Πλεύρης: Ανεμβολίαστοι το 86% των νεκρών τις τελευταίες μέρες

Στα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα νοσοκομεία εν μέσω κακοκαιρίας, αλλά και στην πορεία του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (27.01.2022) στο OPEN. Ο υπουργός -μεταξύ άλλων- ευχαρίστησε υγειονομικούς και ΕΚΑΒ, καθώς κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες. 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, σημειώθηκαν στα νοσοκομεία «Παίδων Πεντέλης» και «Σισμανόγλειο». «Έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε όλοι οι δίοδοι στα νοσοκομείο να μείνουν συνεχώς ανοιχτοί», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης

Για όσους υγειονομικούς έκαναν παραπάνω από μία βάρδιες λόγω της κακοκαιρίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως προφανώς οι άνθρωποι που εργάστηκαν παραπάνω είτε θα αποζημιωθούν, είτε θα πάρουν τα αντίστοιχα ρεπό.

Επισήμανε μάλιστα πως σήμερα υπάρχουν προβλήματα κυρίως στους μικρούς δρόμους που δεν έχουν καθαριστεί ωστόσο όπου είναι επείγον υπάρχει όχημα που θα ανοίγει τον δρόμο.

Σχετικά με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως υπήρξε ένα γενικότερο πρόβλημα στο νοσοκομείο Σωτηρία, όχι μόνο με τους νεκρούς αλλά επειδή είχαν κλείσει οι δρόμοι με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η είσοδος και η έξοδος από και προς το νοσοκομείο και τις κλινικές.

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως «τώρα βλέπουμε τον σκληρό δείκτη των θανάτων από την κορύφωση του κύματος στις αρχές Ιανουαρίου. Από τα στοιχεία των νοσηλειών φαίνεται πως είμαστε στο 80-20% με την Όμικρον να επικρατεί. Αυτό μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι επειδή η παραλλαγή Όμικρον έχει μικρότερο δείκτη νοσηρότητας. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν από την επόμενη εβδομάδα οι σκληροί δείκτες να εξορθολογιστούν».

Ο υπουργός υγείας τόνισε επίσης πως από τους 115 νεκρούς, οι 61 ήταν άνω των 80 ετών και οι 40 άνω των 60 ετών.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι το 86% των θανάτων τις τελευταίες ημέρες, προέρχεται από ανεμβολίαστους ενώ το 80% είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από OPEN

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις