Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Δεν τίθεται θέμα ούτε τοπικών ούτε γενικών lockdown

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε για το θέμα των lockdown ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που επισκέφθηκε τη Λάρισα λόγω την έξαρσης του κορονοϊού.

«Δεν τίθεται θέμα ούτε τοπικών ούτε γενικών lockdown. Όποιος περιορισμός υπάρξει θα είναι στη φιλοσοφία που υπάρχει και τώρα, δηλαδή θα περιορίζονται οι δραστηριότητες για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν»,

δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Ο κ. Πλεύρης κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν σημειώνοντας πως «είναι ξεκάθαρο πως όσες περιοχές είναι περισσότερο εμβολιασμένες τόσο λιγότερες νοσηλείες έχουμε». Τόνισε παράλληλα πως η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση του ΕΣΥ προκειμένου οι πολίτες αν χρειαστούν να έχουν θεραπεία.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφερόμενος στα στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμoύς, εξέφρασε την αισιοδοξία πως ο πληθυσμός θα ανταποκριθεί, τονίζοντας όμως πως «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση».

Μιλώντας για τους γιατρούς των νοσοκομείων που δέχονται πίεση λόγω της πανδημίας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «η επιλογή της κυβέρνησης είναι το ΕΣΥ να μην γίνει μονοθεματικό», συμπληρώνοντας όμως ότι «ενδεχομένως να υπάρξουν περιορισμοί χειρουργείων».

Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει σχέδιο για την ενίσχυση των νοσοκομείων, ενώ μιλώντας για τα κίνητρα προς τους ιδιώτες γιατρούς σημείωσε πως αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους ιδιώτες γιατρούς τότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε επίταξη.

«Για να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία φεύγει κόσμος από την Αθήνα που ακόμη δεν πιέζεται για να βοηθήσει σε άλλες περιοχές, αλλά έχουμε δώσει και με τροπολογία κίνητρα προς τους ιδιώτες γιατρούς. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Αν δεν ανταποκριθούν και στα κίνητρα οι ιδιώτες γιατροί θα υποχρεωθούμε να πάμε σε επίταξη», είπε ο υπουργός.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στη βοήθεια που μπορούν να δώσουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, λέγοντας πως «αναλόγως με τις ανάγκες που υπάρχουν θα γίνει και αυτό όπου χρειάζεται».

Ο υπουργός κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα πραγματοποίησε σύσκεψη στην 5η ΥΠΕ με τον διοικητή Φώτη Σερέτη, αλλά και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» τη χώρα και παίρνει τον δρόμο για τις κάλπες
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο κύκλος των επισκέψεων συνεχίζεται στη Μεσσηνία - Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 13.00 το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα συζητήσει με τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας
«Η ευθύνη μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε με σταθερότητα, ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, συμμαχίες και τεκμηριωμένο λόγο, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε
Κυριάκος Μητσοτάκης 38
Νάντια Γιαννακοπούλου για την προσωπική επίθεση του Μακάριου Λαζαρίδη: «Ξεπέρασε το όριο της αντοχής μου»
«Είμαστε άνθρωποι και όταν είσαι άνθρωπος σημαίνει να πει ότι ξέρεις, έχεις όλες τις πτυχές. Σε οδηγεί πολλές φορές και στο να δακρύσεις. Δεν ντρέπομαι για αυτό»
Η Νάντια Γιαννακοπούλου δακρυσμένη μετά από καυγά με τον Μακάριο Λαζαρίδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα 8