Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Δεν τίθεται θέμα ούτε τοπικών ούτε γενικών lockdown

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε για το θέμα των lockdown ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που επισκέφθηκε τη Λάρισα λόγω την έξαρσης του κορονοϊού.

«Δεν τίθεται θέμα ούτε τοπικών ούτε γενικών lockdown. Όποιος περιορισμός υπάρξει θα είναι στη φιλοσοφία που υπάρχει και τώρα, δηλαδή θα περιορίζονται οι δραστηριότητες για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν»,

δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Ο κ. Πλεύρης κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν σημειώνοντας πως «είναι ξεκάθαρο πως όσες περιοχές είναι περισσότερο εμβολιασμένες τόσο λιγότερες νοσηλείες έχουμε». Τόνισε παράλληλα πως η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση του ΕΣΥ προκειμένου οι πολίτες αν χρειαστούν να έχουν θεραπεία.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφερόμενος στα στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμoύς, εξέφρασε την αισιοδοξία πως ο πληθυσμός θα ανταποκριθεί, τονίζοντας όμως πως «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση».

Μιλώντας για τους γιατρούς των νοσοκομείων που δέχονται πίεση λόγω της πανδημίας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «η επιλογή της κυβέρνησης είναι το ΕΣΥ να μην γίνει μονοθεματικό», συμπληρώνοντας όμως ότι «ενδεχομένως να υπάρξουν περιορισμοί χειρουργείων».

Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει σχέδιο για την ενίσχυση των νοσοκομείων, ενώ μιλώντας για τα κίνητρα προς τους ιδιώτες γιατρούς σημείωσε πως αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους ιδιώτες γιατρούς τότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε επίταξη.

«Για να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία φεύγει κόσμος από την Αθήνα που ακόμη δεν πιέζεται για να βοηθήσει σε άλλες περιοχές, αλλά έχουμε δώσει και με τροπολογία κίνητρα προς τους ιδιώτες γιατρούς. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Αν δεν ανταποκριθούν και στα κίνητρα οι ιδιώτες γιατροί θα υποχρεωθούμε να πάμε σε επίταξη», είπε ο υπουργός.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στη βοήθεια που μπορούν να δώσουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, λέγοντας πως «αναλόγως με τις ανάγκες που υπάρχουν θα γίνει και αυτό όπου χρειάζεται».

Ο υπουργός κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα πραγματοποίησε σύσκεψη στην 5η ΥΠΕ με τον διοικητή Φώτη Σερέτη, αλλά και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου
Σιμόπουλος σε Κωνσταντοπούλου για το «σας αρέσει από πάνω;»: «Αν το έλεγα εγώ, θα γινόταν της τρελής – Θα με λέγατε σεξιστή»
Το εκτός μικροφώνου σχόλιο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας πυροδότησε νέο επεισόδιο στην Ολομέλεια - Νέα ένταση μετά την κόντρα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο
Στράτος Σιμόπουλος 9
Γεωργιάδης για Καρυστιανού: «Κίτρινη» περίπτωση στο MedWatch – Θα ελεγχθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Ο υπουργός Υγείας στέλνει στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας τον Γιώργο Πατούλη - Οδοντιατρεία έκαναν... μπότοξ, μείωση 91% στις σχετικές online διαφημίσεις
Άδωνις Γεωργιάδης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
141