Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης για μετάλλαξη «Όμικρον»: Σε 10 με 15 ημέρες θα έχουμε εικόνα

Θάνος Πλεύρης για μετάλλαξη «Όμικρον»: Σε 10 με 15 ημέρες θα έχουμε εικόνα

Στη μετάλλαξη «Όμικρον», τo νέο στέλεχος του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο Θάνος Πλέυρος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (29/11) στον ρ/σ του ΣΚΑΪ. Η χώρα μας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, έχει λάβει μέτρα και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, 

«Τις επόμενες 10-15 ήμερες θα έχουμε εικόνα για την μετάλλαξη “Όμικρον”. Η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή, καθώς η μετάλλαξη κινείται σε διαφορετικές χώρες», τόνισε ο υπουργός Υγείας. Θάνος Πλεύρης. Πρόσθεσε δε ότι μόλις υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ επισήμανε ότι αυτή την στιγμή κυρίαρχη στην χωρά μας είναι η μετάλλαξη Δέλτα.

Σε ό,τι αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την πορεία των ραντεβού και των καθημερινών δόσεων, ανέφερε ότι η χωρά κινείται σε επίπεδα Μαρτίου. Σημείωσε επίσης ότι πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη η την τρίτη δόση και έχουν πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό ότι ενδεχομένως μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών στην Ελλάδα εκτίμησε μετά την απόφαση του ΕΜΑ είναι πιθανό να υπάρξει έγκριση και στη χώρα μας, παρέπεμψε ωστόσο στις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις