Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θάνος Πλεύρης για νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν

Θάνος Πλεύρης για νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε πως θα υπάρξει μεταφορά αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» από άλλα νοσοκομεία για δύο μήνες, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει σχετική προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων.

«Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Ο ίδιος τόνισε πως η λίστα χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία» ήταν 2.853 το 2019 και είναι 2.925 σήμερα, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 70. Σημείωσε πως θα πρέπει να ανοίξει άμεσα άλλη μια χειρουργική κλίνη, για να μειωθεί η λίστα λέγοντας χαρακτηριστικά «κάποια στιγμή πρέπει να πάμε να περιορίσουμε δραστικά αυτή τη λίστα».

Έσπευσε να επισημάνει πως στο νοσοκομείο υπάρχουν 10 αναισθησιολόγοι που δεν επαρκούν, καθώς πρόκειται για χειρουργεία σε μικρά παιδιά, ενώ πολλά από αυτά είναι βρέφη και έτσι τα χειρουργεία είναι πολύωρα και χρειάζονται μεγάλη φροντίδα.

«Φανταστείτε ότι δεν ψάχνουμε έναν οποιονδήποτε. Μας έδωσαν συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων που έχουν περάσει από το Παίδων και πήραν άλλες θέσεις. Ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για ένα δίμηνο να μεταφερθούν, ώστε παράλληλα να προκηρυχθούν κι οι θέσεις. Διάθεση υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«Το θέμα θα το απαλύνουμε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» τόνισε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι η έλλειψη αναισθησιολόγων είναι ένα πρόβλημα μεγάλο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Ο υπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα ωστόσο τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου έχουν γίνει περί τα 2.500 χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις